Likefestoon / Aktuális / Több mint 118 millió forint a dél-békési településeknek

Több mint 118 millió forint a dél-békési településeknek

Kevermesen a helyi gazdaságfejlesztést, míg Nagybánhegyesen és Csanádapácán az egészségügy korszerűsítését célozzák meg azok a pályázatok, amelyekre a napokban nyertek forrást a települések.

Újabb projektekről döntött az Irányító hatóág a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, ezúttal nyolc Békés megyei, köztük három dél-békési kapott zöldutat. A nyolc pályázat összértéke 1, 166 milliárd forint, míg a három térségi pályázat több mint 118 millió 977 ezer forintnyi forrást jelent.

A döntés értelmében Kevermesen a piacot renoválhatják, míg Csanádapácán és Nagybánhegyesen egészségügyi fejlesztést végezhetnek el. Az utóbbi település polgármestere korábban hírportálunknak úgy fogalmazott, harminc éve nem volt ilyen mértékű lehetőségük a fejlesztésekre, melyekben segítségükre van a térségi érdekképviselet, Simonka György országgyűlési képviselő, valamint a Békés Megyei Közgyűlés elnökével, Zalai Mihállyal folytatott egyeztetések is nagy hangsúllyal bírnak.

Korábban 8,1 milliárd forintnyi pályázat (foglalkoztatási paktum, közlekedésfejlesztés) már pozitív elbírálást kapott, május elején született meg 18,3 milliárd forint értékben 179 pályázatról támogató döntés, majd 3,625 milliárd forint összegben 32 projekt kapott zöld utat. A Békés Megyei Önkormányzat tájékoztatása szerint Békés megye indikatív TOP kerete a 2014-2020-as programozási időszakban 57, 94 milliárd forint, tehát még több mint 26 milliárd forintnyi pályázatról nem született döntés.

Az Önkormányzat úgy fogalmazott, a Békés megyére jutó TOP források lényegesen magasabbak a fejlettebb Nyugat-magyarországi megyékhez képest, országosan a negyedik legnagyobb fejlesztési forrással rendelkezik megyénk, a felhívások kedvezményezettjei az önkormányzatok, egyházak, civil szervezetek

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.