Likefestoon / Aktuális / Egészségesen az iskolakezdés időszakában is

Egészségesen az iskolakezdés időszakában is

A nyári szünidő véget ért, a napokban minden diáknak becsengettek, ráadásul az őszi időjárás is rövidesen beköszönt. A közösségbe visszatérve, legyengült immunrendszerrel a gyerekek hajlamosak mindenféle betegséget elkapni. Szakember tanácsaival segítünk.

Minden szülő legfőbb célja, hogy a gyermeke gondtalanul, egészségesen kezdje meg az új tanévet. Ebben fontos szerepe van annak, hogy a szervezet megfelelően fel legyen készítve a közösségbe való visszatérésre és a hidegebb napok beköszöntére.

A tapasztalatok is azt mutatják, hogy a tanévkezdéssel robbanásszerűen emelkedik a felső légúti megbetegedések száma, ugyanis a diákok sokat vannak a négy fal között, így a szűk helyre beszorulva gyorsabban is terjednek a betegségek.

A megelőzés fontosságát emeli ki dr. Demény János, eleki háziorvos, aki az elmúlt években “A jövőt gyermekeinkkel építjük” projekt keretében prevenciós tanácsadás keretében is segítette pácienseit hasonló témákban.

– Elsősorban ki kell használni a jó időt, töltsenek minél több időt a szabadban a gyerekek, napozzanak. Az amerikai tanulmányok is bebizonyították, ha naponta legalább négy órát a levegőn töltenének a gyermekek, akkor jelentősen csökkenne a felső, illetve alsó légúti megbetegedések kockázata. A józan ész is azt mondja, hogy minél többet lennének a szabadban a gyermekek, annál egészségesebbek lennének. Ez kapcsolatban áll egy olyan hasznos immunerősítővel, mint a D vitamin, ugyanis ha sokat időzünk a napsütésben, jelentősen megnövelhetjük a D vitamin szintet a szervezetben, ami nagyon fontos az immunrendszer védelme érdekében. Viszont a szinten tartás miatt célszerű októbertől kapszula formájában is bevinni a vitamint, az iskolások esetében ezer egységnyit naponta – nyilatkozta az orvos, aki kiemelte, a legfontosabb a felkészülés, a megelőzés.

Demény János az iskolakezdés kapcsán kifejtette még, fontos, hogy a nebulók minél kevesebb édességet egyenek, ugyanis azok közismerten csökkentik az immunitást, fogyasszanak inkább sok gyümölcsöt, például csoki helyett szilvát, de mindenképp ügyelni kell arra, hogy az őszi cukros gyümölcsök szervezetbe vitelekor mérsékeljük a gyermekek cukorbevitelét.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.