Likefestoon / Aktuális / Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, rendkívüli nyílt ülésének egyik érdeklődő megfigyelője juttatott el hozzánk.

Az írással és annak témájával kapcsolatban megjegyezzük, hogy büntetlen előéletű embert bűnösnek beállítani nem csak erkölcsileg elfogadhatatlan, hanem törvénysértő is. Magyarország Alaptörvénye szerint az ártatlanság vélelme mindenkit megillető alapjog. (Magyarország Alaptörvénye, XXVIII. cikk (2) bekezdés)

A hozzánk eljuttatott írást az alábbiakban, változatlan formában közöljük:

„Nem fogom elítélni Simonkát, azt tegye meg a bíróság” mondta Varga Gusztáv elnök. Legalább is így emlékszik Bod Tamás (Az Együtt nevű, néző nélkül maradt politikai vándorcirkusz porondmestere új produkcióval próbálkozik, ha már az elmúlt választáson annyi szavazatot sem kapott Simonka Györggyel szemben, amennyi plakátot kiragasztott.) napjainkban, – jobb híján – újságírással keresi a vonatjegyre valót. A sok bátor és bátortalan csatát megélt tárgyalóterem öreg falai közt, vagy másként terjed a hang, vagy tanult újságírónk tolla az utolsó szó előtt adta fel a szakmai büszkeségre kevéssé okot és alapot adó szolgálatot.

A kifogyott toll magyarázat lenne, ha az említett idézet, mely végéről a szerzőnk a „…ha bűnös” kijelentést lefelejtette, nem a cikk elején szerepelne. Történt azonban, hogy a bölcs és előrelátó Kun Lászó polgármester szó szerinti jegyzőkönyvet kért, mely jegyzőkönyv eképpen rögzítette az elhangzottakat.
„Nem fogom elítélni Simonkát, azt tegye meg a bíróság, ha bűnös.”
Igaz ugyan, hogy így már máshogy hangzik és talán mást is jelent Varga Gusztáv kijelentése, de Bod Tamás írásai már csak ilyenek.
Node nemcsak ez az egyetlen szó kerülte el tanult kollégám figyelmét az ülésen, pedig az igazi történésekhez igen közel ültünk mindketten.

Kraller József Fideszes polgármester volt a szócsöve annak a társaságnak, akik nem titkolt szándékkal változást akarnak a kistérség működésében, hogy valójában miért, az egy következő cikkünkből kiderül. Az említett Fideszes polgármester nyíltan bírálta, támadta, és akadékoskodással zavarta Varga Gusztáv elnököt, aki a Fidesz (igen ez ugyanaz a Fidesz) megyei közgyűlésének a tagja, aki éppen annak a Ruck Mártonnak a helyén ül, akinek rossz nyelvek szerint lehetnek olyan dolgai, amelyeket jó lenne nem feszegetni a kistérség ülésein. Már ha a kistérségnek olyan elnöke van aki ebben a hallgatásban jobb partner lenne a mostaninál.

Nade térjünk vissza egy pillanatra ahhoz a nem puccshoz és nem szervezkedéshez (mert ugye ezt többen ki is kérték maguknak), amelynek a forgatókönyvét valószínűleg még a beavatottak sem rendesen olvasták át és ami elkerülte az egyébként szemfüles Bod pályatárs sosem lankadó figyelmét.

A kistérségi társulási ülése Kraller és Varga folyamatos szócsatájáról szólt …volna, ha Kraller, – akit néhányan az elnöki poszt várományosának aposztrofálnak -, képes lett volna azt a néhány egyszerű mondatot megjegyezni, amivel a sorok között ülő szövetségesei felvértezték. Nem sikerült neki, de olyannyira nem, hogy a rendkívül dekoratív jegyzőjének kellett a hallgatóság szeme láttára fogadatlan prókátorként bizonygatni főnöke szellemi képességeinek korlátait, felkészületlenségét, vagy ki tudja pontosan micsodát.

Kraller József a szövegét keresi (Fotó: Bod Tamás)

A lényeg, hogy már-már szürreálisan ciki volt az a jelenetsorozat a tárgyalóteremben, amikor a jegyző folyamatosan fel-fel ugrált, odalépett főnökéhez, és adta számára az instrukciókat, hol a fülébe suttogva, hol papírt az asztalra téve és kecses mutatóujjával rábökve arra a mondatra amit „mondani köll”. Hát ez még így sem sikerült fényesre. Kraller folyamatos ööözése és a „kérdés” szó indokolatlan használata egy mondatban többször, valamint az a zavarodottság amelyet akkor láthatott a grémium amikor polgármester Úr elvesztette a fonalat, vagy kizökkentették, mind-mind arra utalnak, hogy a nem létező puccs frontra küldött embere vagy felkészületlen volt, vagy sajnos többre nem képes.

Történt mindez Bod Tamás fideszes hibákra kiélezett orra előtt, aki – ha a tolla tényleg nem fogyott ki – mindezt talán azért nem vehette észre, mert valószínűleg Varga Gusztáv utolsó szaván gondolkozott. Segítünk Tamás: „…HA bűnös!” Köszönjük Kun polgármester Úr a szó szerinti jegyzőkönyvet!

A fenti írás szerzőjén kívül többen is kifejtették véleményüket a tegnapi eseményekről a közösségi oldalakon.

Baráth Richárd, az ülés egyik résztvevője az alábbiakat tette közzé a facebook oldalán:

Gondolataim a ma délelőtrről

Évekig dolgozott a Dél-Békési Kistérség azon, hogy az itt élők is megkaphassák azt, amit a…

Posted by Baráth Richárd on Wednesday, 22 July 2020

 

Simonka György is megszólalt az ülés után: osztotta Baráth Richárd véleményét, az alábbiakkal kiegészítve: „Képesek voltunk kilátástalan helyzetből is versenyképessé tenni Dél-Békést. Erre a munkára, erre a pályára állításra csak közös erővel és a szirén hangokat kizárva voltunk képesek. Hiszem, hogy erről az útról nem térünk le és sikerül napról napra jobb és jobb hellyé tenni térségünket, minden itt élő számára!”

Ezt követően Simonka György a facebook oldalán megosztotta az alábbi bejegyzésünket is:

Bejegyzéséhez hozzászólást is fűzött, melyből kiderül, hogy Simonka György könyvírásra is adta a fejét. Még a tartalmát is elmondta: azokról fog írni, akiknek ő köszönhet sokat, és azokról, akik neki köszönhetnek sokat.

Erre mi is kíváncsiak vagyunk. Bízunk benne, hogy mielőbb olvashatjuk.

Folytatás következik…

(a címlapfotó forrása: facebook.com – A fényképen szereplők balról jobbra: Kraller József, Farkas Sándor, Kun László, Vajda Norbert)

Szerzőnk: likefestoon.com

Nézze meg ezt is!

Kerékpáros túraközpont épül

Kerékpárkölcsönző, szerviz, frissítő- és pihenőhely, a legkisebbeknek tanpálya, a kicsit nagyobbaknak pedig gyakorlópálya kialakítása a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.