Likefestoon / Aktuális / Erőemelés: Paczuk ezüstérmes az Eb-n

Erőemelés: Paczuk ezüstérmes az Eb-n

A spanyolországi Malagában zajlik az Ifjúsági és Junior Erőemelő Európa-bajnokság április 14-17. között. Az Orosházi Toldi SE versenyzője, Paczuk Ádám egyéni csúcsot döntve Eb második lett.

Az orosházi erőemelők gyűjteménye újabb fényes éremmel gazdagodott, ezúttal az Ibériai-félszigeten elért sikerrel öregbítették Magyarország, Dél-Békés, Orosháza hírnevét. A Toldi SE fiatal tehetsége, Paczuk Ádám a 74 kilogrammosok súlycsoportjában, az ifjúságiak között vett részt a viadalon. Kiválóan teljesített, hiszen guggolásban 200 kg-ot emelt, míg fekvenyomásban 140 kg-ot nyomott. Az orosházi versenyző felhúzásban a harmadik kísérletét nem tudta eredményesen kivitelezni, ebben a számban 205 kg-ot ért el. Az összetett eredménye 545 kg, ezzel a dobogó második fokára állhatott, az ukrán Kondratiuk Ivan végzett Ádám előtt. Az egyesület beszámolójából kiderült, a magyar erőemelő fogásnemenként minden számban ezüstérmes lett, az összetett eredménye új egyéni csúcsot jelentett a számára.

A Toldi SE reménysége csupán 17 éves, mindössze két éve hódol a sportágnak. A pályafutása során még sok szép eredményt érhet el mind hazai, mind nemzetközi szinten.

Betkó Tamás Dávid

Fotó forrása: egyesület facebook

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.