Likefestoon / Aktuális / Végre valóság: jó úton, biztonságban

Végre valóság: jó úton, biztonságban

Mezőkovácsházáról ma már a térség legújabb útján lehet eljutni Orosházára. De nem volt ez mindig így, vagy húsz éve ígérgetik, mégsem történt soha semmi komplex útfelújítás Dél-Békésben egészen 2012-ig.

A térség kormánypárti országgyűlési képviselői összefogtak, és minden követ megmozgatva elérték, hogy bár a költségek többnek bizonyultak, mint a források, mégis elkészüljön 32 kilométer útszakasz Mezőkovácsházától Orosházáig, majd Orosházától Tótkomlósig. Mindeközben Békés megyében 2010. és 2013. között 45 kilométer utat építettek, a dél-békési beruházás értéke elérte a 3,8 milliárd forintot.

Az útfelújítás több célt szolgál. A gazdasági élénkülés egyik záloga a járható út, és egyben a biztonságos közlekedés feltétele.  Varga Jens Mezőkovácsházáról jár az orosházi Linamar-ba dolgozni. Korábban neki is rendszeresen kellett az autóval a rossz útviszonyok okozta következmények – a gömbtámasz, a lengéscsillapító hibája – miatt szakemberhez fordulni. – A magam és a térségből Orosháza felé utazó mintegy 100 munkatársam nevében is szeretném megköszönni Simonka György országgyűlési képviselő úrnak, Csürhés István Kaszaper és Dancsó József Orosháza polgármesterének, hogy összefogtak a megvalósulás érdekében – mondta lapunknak Varga Jens.

Az útfelújítási program itt nem áll meg. A sorban a következő helyen a Dombegyháztól Orosházáig tartó dinnyés út áll. Miután 2013-ban a határ mellett, a nullpontnál mintegy 10 kilométeres szakaszt megépítettek, most megkezdték a legkritikusabb részek felújítását. Így már dolgoznak Nagykamaráson, és hamarosan felvonulnak a munkagépek a Csabaszabadi fele vezető útra is. Így a ’47-es főút gyors és biztonságos elérése mellett könnyebb lesz eljutni a ’44-esre is. A munkálatok idején azonban forgalomkorlátozásra kell számítani az érintett szakaszon. – A közlekedőktől egy kis türelmet és megértést kérünk az építkezés okozta kellemetlenségek miatt, de mindannyiunk közös érdeke, hogy jó minőségű utakon közlekedhessünk – mondta a minap a Völner Pál államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatóján Dél-Békés országgyűlési képviselője, Simonka György.

(Megjelent az Új Kovácsházi szemléletváltó röpiratban)

Fotó: Új Kovácsháza

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.