Likefestoon / Aktuális / Újabb segítség érkezett az iskolába

Újabb segítség érkezett az iskolába

Almáskamaráson évek óta kiváló kapcsolatot ápol az önkormányzat és az általános iskola, ezt a most érkezett bútoradomány is tanúsítja. Az Utcai bútorok készítése program dolgozói új öltözőpadokat, fogasokat és cipőtárolókat készítettek az oktatási intézménynek.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, Almáskamaráson idén már harmadik éve működik az Utcai bútorok készítése közfoglalkoztatási program, melynek keretében az évek során létrehoztak egy üzemet is. A dolgozók minden erőfeszítésükkel azon dolgoznak, hogy az általuk készített bútorokkal emeljék a település fényét, lehetővé tegyék az önkormányzati épületek tetőcseréjét és az intézmények bútorcseréjét is. Így történt ez a napokban is, munkájuk által a helyi általános iskola régi, idejét múlt fogasait, cipőtárolóit, öltözőpadjait új, korszerű darabokra cserélhette.

14484863_1804002189878360_3953717981534180732_n– Bár oktatási intézményünk nem az önkormányzat fenntartásában működik, mégis kiváló kapcsolatot ápolunk a hivatallal, bármikor számíthatunk segítségükre. Nagyon örülünk az adománynak, elősegíti, hogy 21. századi általános iskolaként működjünk ilyen kistelepülésen – nyilatkozta a Likefestoonnak Pintér Edit, az almáskamarási Károlyi Bernát Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola vezetője, hozzátéve, hogy az új darabokat az alsó tagozatosok vehették birtokba.

Megtudtuk, az üzem dolgozói már a nyár során is segítséget nyújtottak, új padokat készítettek a tornaterembe, és ahol szükséges volt, új lábakat kaptak a szekrények. Ezzel nemcsak a szép környezethez járultak hozzá, hanem a balesetvédelmet is elősegítették.

Kiss Anna

Fotók forrása: Károlyi Bernát Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.