Likefestoon / Aktuális / Varázslat az orosházi gyermekosztályon

Varázslat az orosházi gyermekosztályon

Színes figurák és motívumok díszítik most már az Orosházi Kórház Gyermekosztályán a külső folyosó falait, Hatvany Viktória három nap alatt modernizálta a falakat, mindezt önkéntes alapon. A munka folytatódik, november végén a kórtermek is színessé válnak.

Három nap alatt újjávarázsolták az Orosházi Kórház Gyermekosztályának falait egy egykor Orosházán élő festőművész felajánlásának és munkájának köszönhetően, színes figurák és motívumok díszítik most már a külső folyosót. A gyermekosztály főorvosa azt mondja, régi elképzelés valósulhatott meg a dél-békési kórházban.

– Mindig is az volt az alapgondolat, hogy a gyermekek ne börtönként tekintsenek a kórházra, hanem betegségük ellenére is jól érezzék magukat itt. Egy tanárnő hívta fel a figyelmemet Hatvany Viktória munkájára, néhány egyeztetés után elkezdte a „varázslatot”, és három nap alatt modernné váltunk – nyilatkozta dr. Varga Sándor.

– Szimpatikusak voltak a gondolatai, nem mesefigurákkal díszítette a folyosónkat, mégis mesevilággá vált az osztály, olyan mintákat festett, amelyek felkeltik a mai modern világ gyermekének érdeklődését. November végén a kórtermek is megújulnak – tájékoztatta a Likefestoont az osztályvezető főorvos.

Megtudtuk, távlati elképzeléseik is vannak, például vándortárlatok is helyet kapnak majd a jövőben az Orosházi Kórház Gyermekosztályában.

Kiss Anna

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.