2020. május 29. péntek
Likefestoon / Aktuális / Varázslat az orosházi gyermekosztályon

Varázslat az orosházi gyermekosztályon

Színes figurák és motívumok díszítik most már az Orosházi Kórház Gyermekosztályán a külső folyosó falait, Hatvany Viktória három nap alatt modernizálta a falakat, mindezt önkéntes alapon. A munka folytatódik, november végén a kórtermek is színessé válnak.

Három nap alatt újjávarázsolták az Orosházi Kórház Gyermekosztályának falait egy egykor Orosházán élő festőművész felajánlásának és munkájának köszönhetően, színes figurák és motívumok díszítik most már a külső folyosót. A gyermekosztály főorvosa azt mondja, régi elképzelés valósulhatott meg a dél-békési kórházban.

– Mindig is az volt az alapgondolat, hogy a gyermekek ne börtönként tekintsenek a kórházra, hanem betegségük ellenére is jól érezzék magukat itt. Egy tanárnő hívta fel a figyelmemet Hatvany Viktória munkájára, néhány egyeztetés után elkezdte a „varázslatot”, és három nap alatt modernné váltunk – nyilatkozta dr. Varga Sándor.

– Szimpatikusak voltak a gondolatai, nem mesefigurákkal díszítette a folyosónkat, mégis mesevilággá vált az osztály, olyan mintákat festett, amelyek felkeltik a mai modern világ gyermekének érdeklődését. November végén a kórtermek is megújulnak – tájékoztatta a Likefestoont az osztályvezető főorvos.

Megtudtuk, távlati elképzeléseik is vannak, például vándortárlatok is helyet kapnak majd a jövőben az Orosházi Kórház Gyermekosztályában.

Kiss Anna

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.