Likefestoon / Aktuális / Ügyeljen, mit oszt meg magáról és kivel

Ügyeljen, mit oszt meg magáról és kivel

A rendőrség vádemelést javasol egy ceglédi férfi ellen, mert megváltoztatta egy Békés megyei nő e-mail fiókjának jelszavát. Állítása szerint csak tesztelte, hogy kellően biztonságosak-e a beállítások.

Nem tudott belépni saját e-mail fiókjába egy orosházi nő, ezért 2017. november 1-jén feljelentést tett a rendőrségen. A fiókhoz tartozó jelszót valaki megváltoztatta, ezt a levelezőrendszert működtető cég ügyfélszolgálati munkatársa mondta a telefonon érdeklődő nőnek. Az Orosházi Rendőrkapitányság a cégtől és az internetes szolgáltatótól beszerzett adatok alapján azonosította azt a ceglédi férfit, aki állítása szerint tesztelni akarta az e-mail fiók biztonsági beállításait. A tőle több mint száz kilométerre lakó nőt nem ismerte. Az e-mail címét onnan tudta meg, hogy az egyik közösségi oldal a nőt, mint lehetséges ismerőst ajánlotta a figyelmébe. A férfi elmondása szerint a közösségi oldalról vett adatokból, információkból találta ki a választ a regisztráció jelszavához tartozó emlékeztető kérdésre. Miután így belépett, a rendszer kérte, hogy válasszon új jelszót. Ezt meg is tette, a nő ezért nem tudott belépni a saját jelszavával.

Az Orosházi Rendőrkapitányság a ceglédi férfi ellen információs rendszer vagy adat megsértése vétség gyanúja miatt vádemelést javasol. A 2018. április 25-én lezárt nyomozás iratait a rendőrség továbbította az Orosházi Járási Ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri az internetezőket, hogy vigyázzanak adataikra, jelszavaikra! A különböző internetes regisztrációikhoz tartozó jelszavakat senkivel ne osszák meg, és alaposan fontolják meg, hogy milyen információkat tesznek közzé magukról a világhálón! A biztonsági beállításokra pedig fordítsanak kiemelt figyelmet! – figyelmeztet közleményében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Szerzőnk: likefestoon

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.