Likefestoon / Aktuális / Ügyeljen, mit oszt meg magáról és kivel

Ügyeljen, mit oszt meg magáról és kivel

A rendőrség vádemelést javasol egy ceglédi férfi ellen, mert megváltoztatta egy Békés megyei nő e-mail fiókjának jelszavát. Állítása szerint csak tesztelte, hogy kellően biztonságosak-e a beállítások.

Nem tudott belépni saját e-mail fiókjába egy orosházi nő, ezért 2017. november 1-jén feljelentést tett a rendőrségen. A fiókhoz tartozó jelszót valaki megváltoztatta, ezt a levelezőrendszert működtető cég ügyfélszolgálati munkatársa mondta a telefonon érdeklődő nőnek. Az Orosházi Rendőrkapitányság a cégtől és az internetes szolgáltatótól beszerzett adatok alapján azonosította azt a ceglédi férfit, aki állítása szerint tesztelni akarta az e-mail fiók biztonsági beállításait. A tőle több mint száz kilométerre lakó nőt nem ismerte. Az e-mail címét onnan tudta meg, hogy az egyik közösségi oldal a nőt, mint lehetséges ismerőst ajánlotta a figyelmébe. A férfi elmondása szerint a közösségi oldalról vett adatokból, információkból találta ki a választ a regisztráció jelszavához tartozó emlékeztető kérdésre. Miután így belépett, a rendszer kérte, hogy válasszon új jelszót. Ezt meg is tette, a nő ezért nem tudott belépni a saját jelszavával.

Az Orosházi Rendőrkapitányság a ceglédi férfi ellen információs rendszer vagy adat megsértése vétség gyanúja miatt vádemelést javasol. A 2018. április 25-én lezárt nyomozás iratait a rendőrség továbbította az Orosházi Járási Ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri az internetezőket, hogy vigyázzanak adataikra, jelszavaikra! A különböző internetes regisztrációikhoz tartozó jelszavakat senkivel ne osszák meg, és alaposan fontolják meg, hogy milyen információkat tesznek közzé magukról a világhálón! A biztonsági beállításokra pedig fordítsanak kiemelt figyelmet! – figyelmeztet közleményében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Szerzőnk: likefestoon

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.