Likefestoon / Aktuális / Százezrek menekültek meg otthonuk elvesztéséről
Simonka György

Százezrek menekültek meg otthonuk elvesztéséről

A kormány kiemelt célja, hogy segítséget nyújtson a családok otthonteremtéséhez és meglévő otthonaik megőrzéséhez. A kormány intézkedéseinek köszönhetően a devizahitelesek döntő többsége, több százezer család menekült meg otthona elvesztésétől, miután az első Orbán-kormány otthonteremtő programját szétverő szocialista kormányok devizahitelekbe hajszolták őket – áll az Emberi Erőforrások Minisztériuma sajtóközleményében.

Sok család otthonát sikerült megmenteni a végtörlesztés lehetőségének megteremtésével, az árfolyamgát bevezetésével. A Nemzeti Eszközkezelő program lehetőséget nyújt a családoknak arra,  hogy saját otthonukban maradjanak, a hitel törlesztő részleténél lényegesen alacsonyabb bérleti díj fejében.

A kormány napokban meghozott döntése lehetőséget teremt arra, hogy a közeljövőben még több rászoruló könnyebben léphessen be a Nemzeti Eszközkezelő programjába. A házastársi vagy élettársi viszony mellett a hozzátartozói „státusz” is megalapozza majd a hiteladós jogosultságát. A jogosultak köre a megváltozott munkaképességű személyek ellátásában részesülőkkel is bővül.
A családok egészét érintő kormányzati intézkedés a rezsicsökkentés is, amely jelentős könnyebbséget jelent a mindennapi megélhetésben.
– A kormány első lépései között szerepelt a kilakoltatási moratórium bevezetése, amellyel megelőztük, hogy a bajba jutott családok az utcára kerüljenek télvíz idején. A családoknak nyújtandó segítség kiterjesztése érdekében jelenleg is folynak a tárgyalások a Bankszövetséggel. Az önkormányzatokkal egyeztetve az önkormányzati bérlakások szociális alapú bérlésének lehetőségével, további megoldások kialakításán is dolgozik a kormány – mondta Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.