Likefestoon / Aktuális / Adományokból fejlesztettek a mentősök

Adományokból fejlesztettek a mentősök

A Mezőkovácsházi Mentőalapítvány jóvoltából a Mezőkovácsházi Mentőállomás mintegy egymillió forintot fordított eszközparkja fejlesztésére.

– Mentőalapítványunk támogatói a lakosság köréből kerülnek ki. Nagyon köszönjük a segítségüket, hogy ebben a nehéz anyagi helyzetben is gondolnak ránk. Ezt úgy gondolom, munkánk egyfajta elismeréseként is értékelhetjük – mondta Farkas Károly, a mentőállomás vezetője.

Az egymillió forintból az elamortizálódott eszközeiket cserélték le. Többek között ollókat, csipeszeket, oxigénpalackokat, traumatológiai ellátási eszközöket vásároltak. A mentőállomás egy pénzintézet által kiírt pályázaton is sikeresen szerepelt, 300 ezer forintot nyertek. A forrásból egyebek mellett sürgősségi táskát, intraossiális fúrót vásároltak. Utóbbi az infúzió és más gyógyszerek szervezetbe jutását segítő eszköz. Farkas Károly elmondta, két medgyesegyházi lakos pedig a Kunágotai Mentőállomást támogatta. Egyikük egy GPS készülék vásárlásához biztosított forrást, a másik támogató pedig két év alatt háromszáz ezer forintot adományozott az állomásnak. A pénzből mentéstechnikai eszközöket szereztek be.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.