Likefestoon / Aktuális / Dobogósok a Dél-Békési Energiamentők

Dobogósok a Dél-Békési Energiamentők

14,7 százalékkal kevesebb energiát használtak el mint tavaly, de a márciusi karbon-böjt során is igen jól teljesítettek a térségi háztartások. Céljukat elérték, megmentették a felesleges energiákat. Harmadik helyen végeztek, 200 ezer forint értékű utalvánnyal gazdagodtak.

Az E.ON Energiaközösségek verseny január 1. és május 31. között zajlott az ország egész területén. A versenyben 5-10 háztartásból álló közösségek vettek részt, melyben mindegyik közösségnek volt egy klíma-koordinátora (felnőtt), valamint egy energiavadásza (12-16 éves fiatal) is, akik a közösséget összefogták és irányították. A megmérettetés két részből állt, első körben három feladaton keresztül egy korábbi referencia évhez képest meg kellett vizsgálni, hogy a sok-sok energia-megtakarítási módszer alkalmazásával mennyivel tudják energiaszükségletüket csökkenteni a csapatok átlagosan, míg a második körben kreativitásukra volt szükség, posztert kellett készíteni.

A korábbiakkal ellentétben az idei versenybe már nem számított bele a fa-, olaj-, és szénfogyasztás, mivel mérésük nehézkes, nagyrészt becslésen alapszik, így a végső megtakarítási érték is pontatlan.

A Dél-Békési Energiamentők csapata hat háztartás részvételével nevezett be a versenyre, kiemelkedő teljesítményüket a szakavatott zsűri bronzéremmel díjazta. Az előző évhez képest idén január 1-től május 31-ig 14,7 százalékkal kevesebb energiát használtak el, de feladatokra lebontva is jól teljesítettek, a térségi csoport például az első kör második feladatában, vagyis a márciusi karbon-böjtben kimagaslóan jó munkát végzett.

A Dél-Békési Értékmentők posztere
A Dél-Békési Energiamentők posztere

Tevékenységüket oklevélben és egy 200 ezer forint értékű ajándékutalványban részesítették, az elnyert összegből a szabályoknak megfelelően energiatakarékos eszközöket vásárolnak a háztartásoknak. Az elismerést június 10-én, Budapesten veszik át.

Kiss Anna

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.