Likefestoon / Aktuális / Dobogósok a Dél-Békési Energiamentők

Dobogósok a Dél-Békési Energiamentők

14,7 százalékkal kevesebb energiát használtak el mint tavaly, de a márciusi karbon-böjt során is igen jól teljesítettek a térségi háztartások. Céljukat elérték, megmentették a felesleges energiákat. Harmadik helyen végeztek, 200 ezer forint értékű utalvánnyal gazdagodtak.

Az E.ON Energiaközösségek verseny január 1. és május 31. között zajlott az ország egész területén. A versenyben 5-10 háztartásból álló közösségek vettek részt, melyben mindegyik közösségnek volt egy klíma-koordinátora (felnőtt), valamint egy energiavadásza (12-16 éves fiatal) is, akik a közösséget összefogták és irányították. A megmérettetés két részből állt, első körben három feladaton keresztül egy korábbi referencia évhez képest meg kellett vizsgálni, hogy a sok-sok energia-megtakarítási módszer alkalmazásával mennyivel tudják energiaszükségletüket csökkenteni a csapatok átlagosan, míg a második körben kreativitásukra volt szükség, posztert kellett készíteni.

A korábbiakkal ellentétben az idei versenybe már nem számított bele a fa-, olaj-, és szénfogyasztás, mivel mérésük nehézkes, nagyrészt becslésen alapszik, így a végső megtakarítási érték is pontatlan.

A Dél-Békési Energiamentők csapata hat háztartás részvételével nevezett be a versenyre, kiemelkedő teljesítményüket a szakavatott zsűri bronzéremmel díjazta. Az előző évhez képest idén január 1-től május 31-ig 14,7 százalékkal kevesebb energiát használtak el, de feladatokra lebontva is jól teljesítettek, a térségi csoport például az első kör második feladatában, vagyis a márciusi karbon-böjtben kimagaslóan jó munkát végzett.

A Dél-Békési Értékmentők posztere
A Dél-Békési Energiamentők posztere

Tevékenységüket oklevélben és egy 200 ezer forint értékű ajándékutalványban részesítették, az elnyert összegből a szabályoknak megfelelően energiatakarékos eszközöket vásárolnak a háztartásoknak. Az elismerést június 10-én, Budapesten veszik át.

Kiss Anna

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.