2019. december 12. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Világjátékok: Szabó Ágnes 9. lett

Világjátékok: Szabó Ágnes 9. lett

Az Orosházi Toldi SE kiválósága, Szabó Ágnes – négy másik orosházi sportoló mellett – a napokban a lengyelországi wroclavi Világjátékokon képviselte Magyarországot. Az erőemelők szuper kategóriájában a Wilks-pontszámítás alapján az előkelő kilencedik helyen végzett.

Július 20-án kezdődtek el a lengyelországi Wroclawban a Világjátékok, amely a nem olimpiai sportágak legfontosabb versenye. Magyarországból egy hatvanfős különítmény érkezett a versenyre, amelyben öt orosházi sportoló is részt vesz.

Az úszók és a strandkézilabdások sikere után, az orosházi erőemelő kiválóság, Szabó Ágnes is remekelt.

– A superheavy kategóriában indulok. Szeretném megjavítani az összetett legjobbamat. Amennyiben ez sikerül, akkor már elégedett leszek – nyilatkozta az indulás előtt Szabó Ágnes erőemelő az OrosCafé-nak, aki az összesített eredménye alapján az előkelő kilencedik helyen zárta a versenyt.

Ágnes guggolásban először 240 kg-ot, majd 255, végül pedig 260 kg-ot teljesített. Fekvenyomásban második kísérletre 190 kg-ot, majd pedig 195 kg-ot, felhúzásban pedig az első körös 190 kg után 200 kg-ot teljesített. Az utolsó 202,5 kg-os kísérlete nem volt sikeres. Így összesítésben 645 kg-mal és 518,13 Wilks-ponttal zárta a versenyt a kilencedik helyen.

Földesi Szandra

Fotó: Szabó Ágnes

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.