Likefestoon / Aktuális / Világjátékok: Szabó Ágnes 9. lett

Világjátékok: Szabó Ágnes 9. lett

Az Orosházi Toldi SE kiválósága, Szabó Ágnes – négy másik orosházi sportoló mellett – a napokban a lengyelországi wroclavi Világjátékokon képviselte Magyarországot. Az erőemelők szuper kategóriájában a Wilks-pontszámítás alapján az előkelő kilencedik helyen végzett.

Július 20-án kezdődtek el a lengyelországi Wroclawban a Világjátékok, amely a nem olimpiai sportágak legfontosabb versenye. Magyarországból egy hatvanfős különítmény érkezett a versenyre, amelyben öt orosházi sportoló is részt vesz.

Az úszók és a strandkézilabdások sikere után, az orosházi erőemelő kiválóság, Szabó Ágnes is remekelt.

– A superheavy kategóriában indulok. Szeretném megjavítani az összetett legjobbamat. Amennyiben ez sikerül, akkor már elégedett leszek – nyilatkozta az indulás előtt Szabó Ágnes erőemelő az OrosCafé-nak, aki az összesített eredménye alapján az előkelő kilencedik helyen zárta a versenyt.

Ágnes guggolásban először 240 kg-ot, majd 255, végül pedig 260 kg-ot teljesített. Fekvenyomásban második kísérletre 190 kg-ot, majd pedig 195 kg-ot, felhúzásban pedig az első körös 190 kg után 200 kg-ot teljesített. Az utolsó 202,5 kg-os kísérlete nem volt sikeres. Így összesítésben 645 kg-mal és 518,13 Wilks-ponttal zárta a versenyt a kilencedik helyen.

Földesi Szandra

Fotó: Szabó Ágnes

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.