2019. december 12. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Szabó Ágnes világbajnok

Szabó Ágnes világbajnok

Az elmúlt napokban Dél-Afrikában rendeztek ifi, junior és felnőtt fekvenyomó világbajnokságot. Az Orosházi Toldi SE kiválósága, Szabó Ágnes a dobogó legfelső fokára állhatott.

A dél-afrikai Potchefstromban bonyolítottak le május 18-21. között korosztályos raw fekvenyomó világbajnokságot. Az orosházi versenyző a pénteki napon mérettetett meg a +84 kg-os kategóriában a felnőttek között, ahol a mezőnyből kimagasló teljesítménnyel, 140 kg-os nyomásával magasan verte a második helyezettet. Az elnök, Musztafa Imre az egyesület beszámolójában kiemelte, több mint egy évtizedes munka ért be az elmúlt versenyen, hiszen a dél-békési kiválóság már többször volt junior világbajnok, Európa-bajnok, de felnőtt világbajnoki címnek most örülhettek együtt először.

– Sikerült megnyernem életem első felnőtt világbajnoki címét. Hatalmas érzés világbajnokként a dobogóra állni, főleg úgy, hogy nagyobb fölénnyel nyertem az ukrán előtt, amit azt álmomban gondoltam volna. Szeretném megköszönni a támogatást és a biztatást. Külön köszönet azoknak, akik hozzájárultak az eredményemhez és hogy itt lehettem – osztotta meg örömét Szabó Ágnes világbajnok közösségi oldalán.

Az egyesület elnöke kiemelte,  a fekvenyomó eredménye azért is jelentős, mert immáron elmondhatja magáról, ő Orosháza második világbajnoka. A munkát pedig folytatják, hogy a továbbiakban is hasonlóan szép eredményeik lehessenek.

Betkó Tamás Dávid

Fotó: egyesület

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.