Likefestoon / Aktuális / Szabó Ágnes világbajnok

Szabó Ágnes világbajnok

Az elmúlt napokban Dél-Afrikában rendeztek ifi, junior és felnőtt fekvenyomó világbajnokságot. Az Orosházi Toldi SE kiválósága, Szabó Ágnes a dobogó legfelső fokára állhatott.

A dél-afrikai Potchefstromban bonyolítottak le május 18-21. között korosztályos raw fekvenyomó világbajnokságot. Az orosházi versenyző a pénteki napon mérettetett meg a +84 kg-os kategóriában a felnőttek között, ahol a mezőnyből kimagasló teljesítménnyel, 140 kg-os nyomásával magasan verte a második helyezettet. Az elnök, Musztafa Imre az egyesület beszámolójában kiemelte, több mint egy évtizedes munka ért be az elmúlt versenyen, hiszen a dél-békési kiválóság már többször volt junior világbajnok, Európa-bajnok, de felnőtt világbajnoki címnek most örülhettek együtt először.

– Sikerült megnyernem életem első felnőtt világbajnoki címét. Hatalmas érzés világbajnokként a dobogóra állni, főleg úgy, hogy nagyobb fölénnyel nyertem az ukrán előtt, amit azt álmomban gondoltam volna. Szeretném megköszönni a támogatást és a biztatást. Külön köszönet azoknak, akik hozzájárultak az eredményemhez és hogy itt lehettem – osztotta meg örömét Szabó Ágnes világbajnok közösségi oldalán.

Az egyesület elnöke kiemelte,  a fekvenyomó eredménye azért is jelentős, mert immáron elmondhatja magáról, ő Orosháza második világbajnoka. A munkát pedig folytatják, hogy a továbbiakban is hasonlóan szép eredményeik lehessenek.

Betkó Tamás Dávid

Fotó: egyesület

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.