2019. május 20. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Ismét díjazták a legszebbeket Battonyán

Ismét díjazták a legszebbeket Battonyán

Szabadai Györgyné állhatott idén a képzeletbeli dobogó legfelső fokára Battonyán, övé lett a legszebb konyhakert. Ünnepélyes keretek között hirdették ki az eredményt a dél-békési városban. A zsűrinek idén sem volt könnyű dolga.

Ahogyan arról korábban már olvashattak nálunk, Battonya Város Önkormányzata az Új Alapokon Békés Megyéért és Battonyáért Közhasznú Egyesülettel karöltve immár harmadik alkalommal kapcsolódott be a Kovács Szilvia ötletgazda, Karcag város alpolgármestere által meghirdetett  “A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei című országos programba, amelynek helyi versenyére idén is szép számmal jelentkeztek a battonyai kertművelők. A tavaszi és a nyári zsűrizést követően szeptember 19-én kihirdették kié lett idén a legszebb kert a határmenti városban.

Marjai János polgármester köszöntőjében kiemelte, a program célja, hogy minél többen műveljék a kertjeiket és megőrizzék a szüleik, nagyszüleik által megszerzett tudást. Hangsúlyozta: az idősebb generáció feladata a továbbörökítés és az öngondoskodásra nevelés, az így végzett munka eredményeként a kertben megtermelt egészséges zöldségeket, gyümölcsöket fogyaszthatja  a család, sőt, felelevenedik a régi fűszerek használata is.

Ezúttal is nehéz dolga volt a zsűrinek, hogy eldöntse, kié is legyen a legszebb konyhakert, de elmondásuk szerint ebben az esztendőben jelentősen megnehezítette a versenyzők munkáját a viszontagságos időjárás, mégis mindent megtettek annak érdekében, hogy elnyerjék a legszebbnek járó címet. A gondos munka ezúttal Szabadai Györgyné számára hozta meg a gyümölcsét, ő lett idén a legszebbnek kert tulajdonosa, a képzeletbeli dobogó második fokára Nagy Györgyné állhatott, bronzéremben pedig Galgóczi Károly részesült. Továbbá eredményes munkát végzett még Oláh Györgyné, aki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóságának különdíját érdemelte ki, míg a Battonya Város képviselő-testületének tagjai által felajánlott különdíjat Petró Jánosné kapta, aki nem tudott részt venni az eredményhirdetésen, így testvére vette át helyette az elismerést.

Borsodi János, a program helyi koordinátora örömét fejezte ki az iránt, hogy a látogatások során a rendezett kertek mellett gyönyörű virágoskerteket és gondozott udvarokat is láttak, valamint azért, hogy a verseny résztvevői átadták egymásnak a kertművelés során megtapasztalt különböző praktikákat is.

A rendezvény a hagyományokhoz híven közös vacsorával záródott, míg az eredményhirdetés fényét emelte a versenyben lévő kertekről készült videó bemutatása.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.