Likefestoon / Aktuális / Ismét díjazták a legszebbeket Battonyán

Ismét díjazták a legszebbeket Battonyán

Szabadai Györgyné állhatott idén a képzeletbeli dobogó legfelső fokára Battonyán, övé lett a legszebb konyhakert. Ünnepélyes keretek között hirdették ki az eredményt a dél-békési városban. A zsűrinek idén sem volt könnyű dolga.

Ahogyan arról korábban már olvashattak nálunk, Battonya Város Önkormányzata az Új Alapokon Békés Megyéért és Battonyáért Közhasznú Egyesülettel karöltve immár harmadik alkalommal kapcsolódott be a Kovács Szilvia ötletgazda, Karcag város alpolgármestere által meghirdetett  “A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei című országos programba, amelynek helyi versenyére idén is szép számmal jelentkeztek a battonyai kertművelők. A tavaszi és a nyári zsűrizést követően szeptember 19-én kihirdették kié lett idén a legszebb kert a határmenti városban.

Marjai János polgármester köszöntőjében kiemelte, a program célja, hogy minél többen műveljék a kertjeiket és megőrizzék a szüleik, nagyszüleik által megszerzett tudást. Hangsúlyozta: az idősebb generáció feladata a továbbörökítés és az öngondoskodásra nevelés, az így végzett munka eredményeként a kertben megtermelt egészséges zöldségeket, gyümölcsöket fogyaszthatja  a család, sőt, felelevenedik a régi fűszerek használata is.

Ezúttal is nehéz dolga volt a zsűrinek, hogy eldöntse, kié is legyen a legszebb konyhakert, de elmondásuk szerint ebben az esztendőben jelentősen megnehezítette a versenyzők munkáját a viszontagságos időjárás, mégis mindent megtettek annak érdekében, hogy elnyerjék a legszebbnek járó címet. A gondos munka ezúttal Szabadai Györgyné számára hozta meg a gyümölcsét, ő lett idén a legszebbnek kert tulajdonosa, a képzeletbeli dobogó második fokára Nagy Györgyné állhatott, bronzéremben pedig Galgóczi Károly részesült. Továbbá eredményes munkát végzett még Oláh Györgyné, aki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóságának különdíját érdemelte ki, míg a Battonya Város képviselő-testületének tagjai által felajánlott különdíjat Petró Jánosné kapta, aki nem tudott részt venni az eredményhirdetésen, így testvére vette át helyette az elismerést.

Borsodi János, a program helyi koordinátora örömét fejezte ki az iránt, hogy a látogatások során a rendezett kertek mellett gyönyörű virágoskerteket és gondozott udvarokat is láttak, valamint azért, hogy a verseny résztvevői átadták egymásnak a kertművelés során megtapasztalt különböző praktikákat is.

A rendezvény a hagyományokhoz híven közös vacsorával záródott, míg az eredményhirdetés fényét emelte a versenyben lévő kertekről készült videó bemutatása.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.