2019. december 12. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Európa elitjével versenyzett Rajos István

Európa elitjével versenyzett Rajos István

Luxemburgban képviselte hazánkat és Dél-Békést Rajos István. Az Orosházi Toldi SE versenyzője, Mezőhegyes alpolgármestere kategóriájában Európa legjobb sportolóival mérettette meg magát első nemzetközi viadalán. Sérülése ellenére kiválóan teljesített, pontszerző helyen zárt.

Október 13-15-én rendezték a luxemburgi Hamm városában a Masters Fekvenyomó Európa-bajnokságot. Rajos István, az Orosházi Toldi SE versenyzője, Mezőhegyes alpolgármestere Masters 1, 120 kg-osok kategóriájában mérettette meg magát, vágott neki a nem mindennapi kihívásnak.

– Az első nemzetközi versenyem volt a sportágban, dobogós hely reményében vágtam neki. A felkészülési időszakban már kisebb vállsérüléssel küzdöttem, ennek ellenére úgy éreztem, hogy megfelelő formában vagyok ahhoz, hogy méltón képviselhessem hazánkat és elhozzam Dél-Békés és Mezőhegyes nevét az Európa-bajnokságra. A mintegy 1600 kilométert, 16 órát kitevő út után hat és fél óra pihenéssel kezdtem a szombati megmérettetést, ahol Európa legjobb masters fekvenyomóival kellett felvennem a versenyt. Már az is nagy öröm és kihívás volt számomra, hogy 120 kg-ban egyedüli magyarként versenyezhettem az európai elitben – fogalmazott Rajos István.

A fekvenyomó kifejtette, a kisebb sérüléseket a bemelegítő helyiségben vállizom szakadás követte, ennek ellenére úgy döntött, hogy méltón képviselve hazánkat végigcsinálja a versenyt, ahol végül a 222,5 kg-os kezdőfogását második kísérletével teljesítette. Ez maradt a végeredmény, amely a pontszerző hatodik helyet jelentette számára.

Az alpolgármester sérülése a legrosszabbkor jött, azonban nagyon elszánt, máris a jövőbe tekint.

rajos_2– A sérülésemnek köszönhetően leghamarabb decemberben, a Raw Fekvenyomó Magyar Bajnokságon tudom képviselni az Orosházi Toldit és Dél-Békést. Az Európa-bajnokságon szerzett tapasztalat megerősített abban a hitemben, hogy a nehézségek azért vannak, hogy építsenek minket, leküzdjük őket és tovább tudjunk haladni előre a magasabb cél elérése érdekében. Köszönöm szépen az Orosházi Toldi SE-nek, Musztafa Imrének, Rónaszéki Andrásnak, a Magyar Erőemelő Szövetségnek, Berke Lórinak és mindenkinek, aki bármilyen formában segítette a felkészülésemet, az Eb-re való kijutásomat.

A sportoló elmondta, a jövő évi Európa-bajnokságon célja a dobogó legfelső fokára állni.

Betkó Tamás Dávid

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.