Likefestoon / Aktuális / Európa elitjével versenyzett Rajos István

Európa elitjével versenyzett Rajos István

Luxemburgban képviselte hazánkat és Dél-Békést Rajos István. Az Orosházi Toldi SE versenyzője, Mezőhegyes alpolgármestere kategóriájában Európa legjobb sportolóival mérettette meg magát első nemzetközi viadalán. Sérülése ellenére kiválóan teljesített, pontszerző helyen zárt.

Október 13-15-én rendezték a luxemburgi Hamm városában a Masters Fekvenyomó Európa-bajnokságot. Rajos István, az Orosházi Toldi SE versenyzője, Mezőhegyes alpolgármestere Masters 1, 120 kg-osok kategóriájában mérettette meg magát, vágott neki a nem mindennapi kihívásnak.

– Az első nemzetközi versenyem volt a sportágban, dobogós hely reményében vágtam neki. A felkészülési időszakban már kisebb vállsérüléssel küzdöttem, ennek ellenére úgy éreztem, hogy megfelelő formában vagyok ahhoz, hogy méltón képviselhessem hazánkat és elhozzam Dél-Békés és Mezőhegyes nevét az Európa-bajnokságra. A mintegy 1600 kilométert, 16 órát kitevő út után hat és fél óra pihenéssel kezdtem a szombati megmérettetést, ahol Európa legjobb masters fekvenyomóival kellett felvennem a versenyt. Már az is nagy öröm és kihívás volt számomra, hogy 120 kg-ban egyedüli magyarként versenyezhettem az európai elitben – fogalmazott Rajos István.

A fekvenyomó kifejtette, a kisebb sérüléseket a bemelegítő helyiségben vállizom szakadás követte, ennek ellenére úgy döntött, hogy méltón képviselve hazánkat végigcsinálja a versenyt, ahol végül a 222,5 kg-os kezdőfogását második kísérletével teljesítette. Ez maradt a végeredmény, amely a pontszerző hatodik helyet jelentette számára.

Az alpolgármester sérülése a legrosszabbkor jött, azonban nagyon elszánt, máris a jövőbe tekint.

rajos_2– A sérülésemnek köszönhetően leghamarabb decemberben, a Raw Fekvenyomó Magyar Bajnokságon tudom képviselni az Orosházi Toldit és Dél-Békést. Az Európa-bajnokságon szerzett tapasztalat megerősített abban a hitemben, hogy a nehézségek azért vannak, hogy építsenek minket, leküzdjük őket és tovább tudjunk haladni előre a magasabb cél elérése érdekében. Köszönöm szépen az Orosházi Toldi SE-nek, Musztafa Imrének, Rónaszéki Andrásnak, a Magyar Erőemelő Szövetségnek, Berke Lórinak és mindenkinek, aki bármilyen formában segítette a felkészülésemet, az Eb-re való kijutásomat.

A sportoló elmondta, a jövő évi Európa-bajnokságon célja a dobogó legfelső fokára állni.

Betkó Tamás Dávid

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.