2020. január 29. szerda
Likefestoon / Aktuális / Erőemelés: 8 érem, 6 abszolút helyezés

Erőemelés: 8 érem, 6 abszolút helyezés

Hétvégén az Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters Erőemelő Magyar Bajnokságon vett részt az Orosházi Toldi SE négy versenyzője. A budapesti megmérettetésről összességében 8 éremmel és 6 abszolút helyezéssel sikerült hazatérniük.

Szabados Katalin, Lovas Mónika, Véró Alex és Bodnár István – ők négyen képviselték az Orosházi Toldi SE-t a hétvégi Magyar Bajnokságon.

Szabados Katalin első erőemelő versenyén jól kezdett a 84 kilósok között. Összetett eredménye 272,5 kg, ezzel felnőttben második, masters1-ben első, még az összesített masters abszolút kategóriában harmadik lett. (guggolás: 105 kg, fekvenyomás 50 kg, felhúzás 117,5 kg)

Lovas Mónika +84 kg-ban a junior és felnőtt kategóriában is magyar bajnokként végzett 545 kg-os teljesítményével. Az abszolút értékelésnél junior kategóriában abszolút bajnok, még felnőttben második helyezett lett. (guggolás 205 kg, fekvenyomás 160 kg, felhúzás 180 kg). Mónika hatalmas fölénnyel nyert, 205 kilóval megelőzve a másodikat.

+120 kg-ban Véró Alex és Bodnár István állt a platformra. Alex 315 kg-os guggolásával új junior országos csúcsot állított fel. Az összetett teljesítménye 840 kg, amivel junior súlycsoport és abszolút kategória első helyezettje lett. Felnőtteknél csak nehezebb testsúly miatt csúszott le a dobogó legfelső fokáról, így az ezüstérem került a nyakába. A felnőtt abszolút kategóriában, a második helyet szerezte meg.  – olvasható az egyesület beszámolójában.

– Alex szorgalma és kitartása az eredményében látszik, mert sikerült megszorítania a 16-szoros magyar bajnokot. – értékelte a versenyző teljesítményét Szabó Ágnes.

István 670 kg-mal masters2 kategóriában súlycsoportja magyar bajnokaként, még az összevont masters abszolút második helyezettként végzett. Felnőttek között a bronz érmet sikerült megszereznie. (guggolás 235 kg, fekvenyomás 180 kg, felhúzás 255 kg).

Fotó: egyesület

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.