Likefestoon / Aktuális / Erőemelés: 8 érem, 6 abszolút helyezés

Erőemelés: 8 érem, 6 abszolút helyezés

Hétvégén az Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Masters Erőemelő Magyar Bajnokságon vett részt az Orosházi Toldi SE négy versenyzője. A budapesti megmérettetésről összességében 8 éremmel és 6 abszolút helyezéssel sikerült hazatérniük.

Szabados Katalin, Lovas Mónika, Véró Alex és Bodnár István – ők négyen képviselték az Orosházi Toldi SE-t a hétvégi Magyar Bajnokságon.

Szabados Katalin első erőemelő versenyén jól kezdett a 84 kilósok között. Összetett eredménye 272,5 kg, ezzel felnőttben második, masters1-ben első, még az összesített masters abszolút kategóriában harmadik lett. (guggolás: 105 kg, fekvenyomás 50 kg, felhúzás 117,5 kg)

Lovas Mónika +84 kg-ban a junior és felnőtt kategóriában is magyar bajnokként végzett 545 kg-os teljesítményével. Az abszolút értékelésnél junior kategóriában abszolút bajnok, még felnőttben második helyezett lett. (guggolás 205 kg, fekvenyomás 160 kg, felhúzás 180 kg). Mónika hatalmas fölénnyel nyert, 205 kilóval megelőzve a másodikat.

+120 kg-ban Véró Alex és Bodnár István állt a platformra. Alex 315 kg-os guggolásával új junior országos csúcsot állított fel. Az összetett teljesítménye 840 kg, amivel junior súlycsoport és abszolút kategória első helyezettje lett. Felnőtteknél csak nehezebb testsúly miatt csúszott le a dobogó legfelső fokáról, így az ezüstérem került a nyakába. A felnőtt abszolút kategóriában, a második helyet szerezte meg.  – olvasható az egyesület beszámolójában.

– Alex szorgalma és kitartása az eredményében látszik, mert sikerült megszorítania a 16-szoros magyar bajnokot. – értékelte a versenyző teljesítményét Szabó Ágnes.

István 670 kg-mal masters2 kategóriában súlycsoportja magyar bajnokaként, még az összevont masters abszolút második helyezettként végzett. Felnőttek között a bronz érmet sikerült megszereznie. (guggolás 235 kg, fekvenyomás 180 kg, felhúzás 255 kg).

Fotó: egyesület

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.