2020. június 2. kedd
Likefestoon / Aktuális / Toldi SE: a Világjátékokra készülve

Toldi SE: a Világjátékokra készülve

Az erőemelőknél nincs megállás, az idei évben sorra halmozták az érmeket az Orosházi Toldi SE sportolói a magyar és a nemzetközi versenyeken is. Az egyesület kiválósága, Szabó Ágnes élete egyik nagy kihívása előtt áll.

Az orosházi egyesület a világversenyeken is bizonyítja szakmai tevékenységét. A közelmúltban a dél-afrikai Potchefstromban bonyolítottak le ifi, junior és felnőtt raw fekvenyomó világbajnokságot, ahol Szabó Ágnes 84 kg-os kategóriában a felnőttek között 140 kg-os nyomásával aranyérmet szerzett.

– Az idei év legfontosabb versenye számomra a novemberi orlandói erőemelő világbajnokság lesz. A mezőny nagyon erős, ezzel tisztában vagyunk, sőt, előfordul, hogy jelennek meg új tehetségek is, akik képesek meglepetést is okozni. Az elsődleges célom a dobogón végezni, ugyanis így tudom kvalifikálni magamat a 2017-es wroclawi Világjátékokra – osztotta meg velünk terveit Szabó Ágnes.

A sportoló jó tanácsként a fiatalok számára üzeni, álljanak fel a számítógép elől és sportoljanak. Olyan élményekkel gazdagodhatnak, amelyet az élet más területén nem tapasztalhatnak meg, továbbá közösségben lehetnek, szocializálódhatnak általa. Ezt hangsúlyozza a klub vezetője is.

– Az erőemelő sportág dinamikusan fejlődik, a magunk részéről igyekszünk ezzel lépést tartani. Az idei év tavaszán alakult meg a Békés Megyei Erőemelő Szövetség három sportegyesület – Gyulai Atlas, Marvel Team SE és az Orosházi Toldi SE – részvételével. A szövetség elnökeként elmondhatom, célunk a sportág népszerűsítése, fiatalok felfedezése, a tehetséggondozás. Orosházán erős utánpótlás bontakozott ki, többek között Paczuk Ádám, Czvitkó Balázs vagy éppen Lovas Mónika lehet a jövő nagy bajnoka – fejtette ki a Likefestoonnak Musztafa Imre egyesületi elnök.

A szakvezető is mozgásra biztatja a fiatalokat. Elmondta, a Toldi SE terme nyitva áll előttük, minden segítséget megadnak számukra céljaik eléréséhez.

Betkó Tamás Dávid

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.