Likefestoon / Aktuális / Toldi SE: a Világjátékokra készülve

Toldi SE: a Világjátékokra készülve

Az erőemelőknél nincs megállás, az idei évben sorra halmozták az érmeket az Orosházi Toldi SE sportolói a magyar és a nemzetközi versenyeken is. Az egyesület kiválósága, Szabó Ágnes élete egyik nagy kihívása előtt áll.

Az orosházi egyesület a világversenyeken is bizonyítja szakmai tevékenységét. A közelmúltban a dél-afrikai Potchefstromban bonyolítottak le ifi, junior és felnőtt raw fekvenyomó világbajnokságot, ahol Szabó Ágnes 84 kg-os kategóriában a felnőttek között 140 kg-os nyomásával aranyérmet szerzett.

– Az idei év legfontosabb versenye számomra a novemberi orlandói erőemelő világbajnokság lesz. A mezőny nagyon erős, ezzel tisztában vagyunk, sőt, előfordul, hogy jelennek meg új tehetségek is, akik képesek meglepetést is okozni. Az elsődleges célom a dobogón végezni, ugyanis így tudom kvalifikálni magamat a 2017-es wroclawi Világjátékokra – osztotta meg velünk terveit Szabó Ágnes.

A sportoló jó tanácsként a fiatalok számára üzeni, álljanak fel a számítógép elől és sportoljanak. Olyan élményekkel gazdagodhatnak, amelyet az élet más területén nem tapasztalhatnak meg, továbbá közösségben lehetnek, szocializálódhatnak általa. Ezt hangsúlyozza a klub vezetője is.

– Az erőemelő sportág dinamikusan fejlődik, a magunk részéről igyekszünk ezzel lépést tartani. Az idei év tavaszán alakult meg a Békés Megyei Erőemelő Szövetség három sportegyesület – Gyulai Atlas, Marvel Team SE és az Orosházi Toldi SE – részvételével. A szövetség elnökeként elmondhatom, célunk a sportág népszerűsítése, fiatalok felfedezése, a tehetséggondozás. Orosházán erős utánpótlás bontakozott ki, többek között Paczuk Ádám, Czvitkó Balázs vagy éppen Lovas Mónika lehet a jövő nagy bajnoka – fejtette ki a Likefestoonnak Musztafa Imre egyesületi elnök.

A szakvezető is mozgásra biztatja a fiatalokat. Elmondta, a Toldi SE terme nyitva áll előttük, minden segítséget megadnak számukra céljaik eléréséhez.

Betkó Tamás Dávid

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.