Likefestoon / Aktuális / Rekorderek a szakácsolimpián

Rekorderek a szakácsolimpián

A konyhaművészet nem egyszerű dolog. Bár mindennapos tevékenységünk és napi életünk része, még is vannak olyanok, akik ezt a mesterséget professzionális szinten űzik. Akárcsak a sportban, olimpia keretén belül mérethetik meg tudásukat a mesterszakácsok és mestercukrászok, köztük hazánk képviselői is.

Idén is megrendezésre kerül Ertfurtban október 5. és 10. között a Szakács- és Cukrászolimpia, melyen hazánkat elsősorban a leginkább Békés megyeiekből álló nemzeti válogatott képviseli. A remek séfek csapatának gerincét az Ambrus György által vezetett Békés Megyei Culinary Team alkotja, amelynek tagjait a LikeFestről ismerheti a dél-békési közönség. A mesterszakácsok csapata ugyanis Pusztaottlakán rekordot állított fel a 72 órás tepertősütéssel. A nemzeti csapat segítője a gyulai illetőségű Ambrus György Krisztián, akinek csodás és művészi dinnyefaragásait szint megcsodálhattuk a LikeFesten. A tehetséges fiatalember a Szent István Egyetem színeiben nevezett be a zöldség- és gyümölcsfaragás kategóriába, alkotása címe nem más, mint a Mézédes medgyesi dinnye és a tök randevúja.

 Krivács András, az Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség elnöke elmondta, hogy a megmérettetésen 90 százalékban magyar alapanyagot használ fel a csapat és csak néhány olyan összetevőt kell helyben beszerezni, melynek frissen kell lennie.

A hétvégi napok versenyeredményei

  1. A nemzeti válogatott melegkonyhai programja ezüstérmet szerzett.
  2. Nyári János egyéniben szintén ezüstérmet szerzett.
  3. Horváth Ferenc díszmunkáját bronzéremmel díjazta a zsűri.
  4. Tímár Albin és Toókos Ferenc szintén bronzérmesek.
  5. Tímár Attila artisztikában diplomát szerzett.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.