Likefestoon / Aktuális / Európa-bajnokok a Toldi SE versenyzői

Európa-bajnokok a Toldi SE versenyzői

Lovas Mónika összetettben, Véró Alex fekvenyomásban lett Európa-bajnok az Ifjúsági, Junior és Felnőtt Erőemelő Európa-bajnokságon Spanyolországban szerdán. Szabó Ágnes szombaton „lép porondra”.

A spanyolországi Malagában rendezik meg a napokban az Ifjúsági, Junior és Felnőtt Erőemelő Európa-bajnokságot, ahol a magyar válogatottat az Orosházi Toldi SE három versenyzője képviselte, akik már az induláskor beindították az éremszerzést.

Az egyesület beszámolója szerint Lovas Mónika a junioroknál +84 kg-ban bizonyult a legjobbnak, 210 kg-ot guggolt, 152,5 kg-ot fekvenyomott, ezzel a fogásnemenkénti értékelésben mindkettőben ezüstérmes lett, míg a 195 kg-os felhúzása az arany érmet jelentette számára, így 557,5 kg-mal megnyerte a Junior Európa-bajnokságot. Az összetett eredményét az egyéni csúcsához képest 30 kilógrammal javította meg. A fekvenyomáson kívül mindegyik eredménye új egyéni csúcs.

Véró Alex a junior +120 kg-os súlycsoportban, első nemzetközi versenyén, remekül szerepelt. Mindegyik fogásnemben egyéni legjobbját érte el, ennek eredménye, hogy az összetettjét 47,5 kilógrammal megjavítva 857,5 kg-ot sikerült teljesítenie, ezzel a negyedik helyen végzett. 312,5 kg-os guggolása új junior országos csúcs, míg a 272,5 kg-os fekvenyomása, ebben a számban az Európa-bajnoki címet jelentette számára, a 272.5 kg-os felhúzással pedig a dobogó harmadik fokára állhatott – írja honlapján a Toldi SE.

Megtudtuk, Szabó Ágnes felnőtt kategóriában szombaton versenyzik majd, ekkor szurkolhatunk a dél-békési tehetségnek.

Kiss Anna

Fotó: egyesület

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.