Likefestoon / Aktuális / Erőemelés: minden orosházi éremmel zárt

Erőemelés: minden orosházi éremmel zárt

Újabb emlékezetes hétvégén vannak túl az orosházi erőemelők, ezúttal Győr-Moson-Sopron megyében alkottak maradandót az ifjúsági, junior, felnőtt és masters fekvenyomó magyar bajnokságon. Minden induló Toldi SE versenyző érmet szerzett.

Beled városa adott otthont október 29-én fekvenyomó magyar bajnokságnak. Az Orosházi Toldi SE több korosztályban és súlycsoportban nevezett versenyzőket, valamennyien éremmel zártak – osztotta meg hírportálunkkal az egyesülettől Szabó Ágnes sportvezető.

Pogány Andrea 72 kg-ban 90 kilós nyomásával a felnőtteknél harmadik, a masters 1 kategóriában első lett, továbbá a masters 1 korosztály abszolút versenyében is aranyérmet szerzett. Schneider Erzsébet 84 kg-ban 80 kilót teljesített, a felnőtteknél csak nehezebb testsúly miatt bronz, masters 2-ben aranyérmes lett, ebben a korosztályban az abszolút első helyezés is őt illette. Lovas Mónika juniorban és a felnőttek között is remekelt. Juniorban +84 kg-os kategóriában 160 kg-ot teljesített, ami egyéni csúcs, ezzel a junior kategória magyar- és abszolút bajnoka lett. Felnőtteknél a súlycsoportjában első, abszolút értékelésben harmadik helyen végzett. A hölgyek kiválóan versenyezve a felnőttek csapatversenyében második helyezést értek el.

Paczuk Ádám 74 kg-ban 150 kg-ot nyomott, mellyel az ifjúságiaknál magyar bajnok, a junioroknál ezüstérmes lett. Ifjúságiaknál abszolútban második lett. Szabó Árpád 93 kg-os junior kategóriában 175 kg-os nyomásával magyar bajnokként zárt. Czvitkó Balázs 120 kg-ban 130 kg-ot teljesített, ami egyéni csúcs. Az ifiknél magyar bajnok, a junioroknál második helyezett lett. Véró Alex +120 kilogrammmos junior kategória aranyérmese lett 250 kg-os nyomásával. Junior abszolútban a dobogó második fokára állhatott, míg felnőtteknél a harmadik helyen végzett. Az Orosházi Toldi SE férfi csapata aranyérmes lett. A juniorok szintén bajnokok lettek.

14639642_1300607536636690_3263138039654699511_nA három hetes folyamatos versenyszezon ezzel befejeződött, legközelebb november végén folytathatják a Toldisok az éremhalmozást. Szabó Ágnes lapunknak kiemelte, Paczuk Ádám és Czvitkó Balázs az elmúlt három versenyen részt vett és kiválóan teljesített, de valamennyi Toldi SE indulót gratuláció illet, eredményeikkel öregbítették az egyesület hírnevét.

A Toldi SE részéről további fontos hír, hogy Szabó Ágnes egyedüli magyarként képviseli hazánkat, egyesületét Amerikában, az orlandói erőemelő világbajnokságon novemberben.

Betkó Tamás Dávid

Fotó: egyesület

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.