Likefestoon / Aktuális / Eb résztvevő az orosházi Fehér Zsófia

Eb résztvevő az orosházi Fehér Zsófia

A Magyar Asztalitenisz Szövetség múlt heti döntése alapján a PET-BAU A.S.E. Orosháza ifjúsági asztaliteniszezője, Fehér Zsófia is tagja a pozsonyi Európa-bajnokságra készülő utánpótlás válogatottnak. Az orosházi lány négy versenyszámban állhat asztalhoz a júliusi kontinens viadalon.

Egész évben remekül teljesített az orosházi női asztalitenisz ifjú reménysége, Fehér Zsófia, aki júliusban a Pozsonyban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon, az ifjúsági válogatott tagjaként bizonyíthat.

Zsófia meghatározó tagja volt a PET-BAU NB I-es felnőtt csapatának, az ő kiváló teljesítményének is köszönhetően az ezüstérmet szerezték meg, és csak egy hajszállal maradtak le a bajnoki címről. Az ifjúsági korú orosházi lány az országos ranglista versenyeken is rendre a legjobbak között végez, legutóbb egyéniben és párosban is a dobogó harmadik fokára állhatott a szekszárdi Országos Bajnokságon. Korábban a TOP 12-őn ezüstérmet szerzett, a Húszak Bajnokságon nem ment neki a játék, így nyolcadik lett. A válogatott tagjaként a nemzetközi porondon is többször bemutatkozott, a spanyol nyílt tornán párosban remekelt, Imre Leilával az oldalán meg sem álltak a döntőig, ám a fináléban vereséget szenvedtek. Fehér a felnőtt mezőnyben is hallatott magáról idén, párosban bronzérmet szerzett az Ob-n, ami hatalmas bravúr ilyen fiatalon.

Fehér Zsófia a dobogó harmadik fokán párosban
Fehér Zsófia a dobogó harmadik fokán párosban

Orosháza kiválósága jelenleg negyedik az ifjúsági női magyar ranglistán, ennek és egész éves kiemelkedő teljesítményének köszönhetően a Magyar Asztalitenisz Szövetség nevezte a 2015-ös utánpótlás Európa-bajnokságra az ifjúsági hölgy válogatott tagjaként. Csapattársai Imre Leila (Kecskemét), Fehér Orsolya (Statisztika), Nagypál Csilla (Jászkun Volán) és Leonie Hartbrich (Szekszárd) lesznek. Zsófi egyéniben, párosban, vegyes párosban és csapatban állhat asztalhoz július 10-e és 17-e között.

A PET-BAU versenyzője az európai ranglistán a 128. helyen áll, emiatt egyéniben nehéz sorsolásra számíthat. Kiemelkedő eredményt talán párosban várhatunk tőle, mivel többször megmutatta, hogy ebben a versenyszámban különösen erős. A magyarok csapatban is jók lehetnek, Imre Leila a 23., Fehér Orsolya az 54., Hartbrich az 56., Nagypál a 86. az európai rangsorban.

Zsófi egyelőre kondicionáló edzésekkel készül Orosházán, majd Budapesten, az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban csatlakozik a magyar kerethez, ezt követően Dunavarsányban folytatódik az összetartás, végül a fővárosban fejezik be a felkészülést, ahonnan Pozsonyba veszik az irányt.

Juhász Ádám

Fotó: MOATSZ

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.