2020. június 2. kedd
Likefestoon / Aktuális / Honvédelmi vetélkedőn remekeltek a dél-békési diákok

Honvédelmi vetélkedőn remekeltek a dél-békési diákok

Tizenharmadik alkalommal rendezte meg a „Gesztenye Galopp Honvédelmi akadályversenyt” április 27-én a Békéssámsoni Általános Iskola. Az eseményen Dél-Békés országgyűlési képviselője is jelen volt.

A térségi településen megrendezett versenyre idén tizenhét csapat adta le előzetesen a nevezését, azonban a 2018-as Galopp különleges volt, hiszen erre az esztendőre már nemzetközivé nőtte ki magát a rendezvény, ugyanis egy finn iskola tanulói is teljesítették a tizenkilenc akadályból álló pályát.

A közel 7,5 kilométeres távval átlagosan öt óra alatt „birkóztak meg” a nebulók, a célba érkezéskor pedig mindenkit egy finom babgulyással vártak a szervezők. A Calendula Terv keretében megalakult Dél-Békési Tehetségsegítő Tanács jó gyakorlatként propagálta a versenyt, ennek keretében a délelőtti órákban Oláh László nyugalmazott alezredes interaktív előadását hallgathatta meg az érdeklődő közönség.

A rendezvény szervezésében és lebonyolításában igen nagy részt vállalt a Békéscsabai Tankerületi Központ és annak igazgatója, Bánki András. Továbbá támogatását nyújtotta Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője is, aki személyesen is megjelent a versenyen, sőt, néhány akadály teljesítését is bevállalta.

Két korcsoportban zajlott a vetélkedés, az alábbi eredmények születtek:

Általános Iskolások:

  1. hely: Éjszakai vadászok
  2. hely: Puma
  3. hely: HTBK Székesfehérvár

Középiskolások:

  1. hely: Honvéd Tűzoltók
  2. hely: Eötvös Hadsereg
  3. hely: Gesztenyere

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.