Likefestoon / Aktuális / Dél-békésiek lettek a legjobb jegyzők megyénkben

Dél-békésiek lettek a legjobb jegyzők megyénkben

„Kulcsfelhasználók képzése az elektronikus anyakönyvi rendszer alkalmazásához.” elnevezéssel rendezett szakmai napot kedden a Békés Megyei Kormányhivatal a megyei önkormányzatok polgármesteri hivatali anyakönyvvezetőinek, akik közül ketten elismerésben részesültek.

A rendezvény résztvevőit dr. Krizsán Anett, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója köszöntötte, aki beszédében hangsúlyozta, Magyarországon a polgári anyakönyvezés több mint 120 éves múltra tekint vissza, de nem kell ilyen messzire tekintenünk, hiszen az elmúlt 10-20 év is érdemben változtatta meg az anyakönyvvezetést.

“Önök, e szakma képviselői maradandót alkotnak az utókor számára” – emelte ki.

A Békés Megyei Kormányhivatal beszámolója szerint a szakmai nap célja az anyakönyvvezetők munkájának segítése a megváltozott jogszabályok gyakorlati, egységes alkalmazása érdekében. A napirendi pontok között szerepelt – többek között – az új nemzetközi magánjogi törvény anyakönyvi igazgatási területen történő alkalmazásának időszerű kérdései, mivel megyénkben kiemelkedően magas a külföldi állampolgárok anyakönyvi eseményeinek száma.

Az eseményen került átadásra az „Anikó-díj”, melyet Hegedűs Béláné Bozsó Anikó hajdani békési anyakönyvvezető emléke előtt adózva ítélnek oda évente a megye legjobb anyakönyvvezetőjének. 2017-ben elvégzett munkája alapján ezt a díjat Lénárt Anna, Battonya város és Hurguly Lászlóné, Dombegyház nagyközség anyakönyvvezetője vehette át a szakmai napon. Az anyakönyvvezetők kiemelkedő szakmai munkájukkal, példamutató emberi és munkatársi magatartásukkal érdemelték ki az elismerést.

Dr. Varga Tímea, a Belügyminisztérium Személyi Nyilvántartási és Igazgatási Főosztály szakmai tanácsadója az új nemzetközi magánjogi törvény anyakönyvi igazgatási területen történő gyakorlati alkalmazásának kérdéseiről, illetve az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény rendelkezéseinek alkalmazása az anyakönyvi eljárásokban témában tartott előadást. Ezt követően Stübe Ferencné, a Békés Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály anyakönyvi szakfelügyelője az anyakönyvezési feladatok ellátásának részletes szabályairól szóló kormányrendelet hatálybalépésével kapcsolatos legfontosabb változásokat tekintette át.

Fotó forrása: bekesijarasok.hu

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.