Likefestoon / Aktuális / 42 lopás, 3 gyanúsított – videóval

42 lopás, 3 gyanúsított – videóval

A rendőrség vádemelést javasol három férfi ellen, akik Békéscsabán, Orosházán és Kétsopronyban házakba, garázsokba törtek be.

Lakóházakba, melléképületekbe, garázsokba tört be három férfi 2015 novembere és 2016 májusa között Békés megyében. A legtöbb bűncselekményt Békéscsabán követték el, emellett Orosházán és Kétsopronyban történt lopások elkövetésével is gyanúsíthatóak. A 36 éves medgyesbodzási Sz. Krisztián, a 39 éves békéscsabai T. Ferenc és a 34 éves kamuti R. Szabolcs a nyomozás adatai szerint összesen 42 helyről loptak. Háztartási gépeket, építőanyagokat, szerszámokat, műszaki cikkeket, bútorokat, ékszereket és minden olyan dolgot elvittek, amit eladhatónak gondoltak.

A lopott tárgyak R. Szabolcsnál voltak, őt 2016. május 3-án fogták el a rendőrök. Három teherautóval szállították el a tőle lefoglalt dolgokat, amelyeket a nyomozók visszaadtak a tulajdonosoknak. Társai, Sz. Krisztián és T. Ferenc egy Szeged külterületén leállított lakókocsiban rejtőzködtek. Őket 2016. június 14-én fogták el a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a lopás és orgazdaság miatt folytatott nyomozást 2017. június 1-jén lezárta és a büntetőeljárás iratait a gyanúsítottak ellen vádemelési javaslattal továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészészségre – adta hírül a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az elfogásról rendőrségi videó is készült, mutatjuk:

Fotó forrása: police.hu

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.