2000 alkotást díjaztak Dél-Békésben

dec 15, 14 2000 alkotást díjaztak Dél-Békésben

Több száz gyermek és család látogatott ki vasárnap, december 14-én a Likefest Parkba a Dél-Békési Advent 2014 rendezvényre, ahol átadták a mintegy 72 díjazott számára a Karácsonyi Rajz – és Szépírás Pályázat ajándékait.

Karácsonyi dallamok, Adventi hangulat, több száz gyermekmosoly. Ez a kép fogadta azokat, akik december 14-én kilátogattak Pusztaottlakára a Likefest Parkba.

A programot dr. Varga Sándor, az Orosházi Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa nyitotta meg, aki felkérte a rendezvény másik fővédnökét, Simonka György országgyűlési képviselőt, hogy gyújtsa meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját.

Az ünnepi hangulatot a Dolce Vita Együttes fokozta, akik karácsonyi dalokból hoztak egy csokorra valót a vendégeknek. Majd elérkezett a várva várt pillanat, a Karácsonyi Rajz- és Szépírás Pályázat díjátadó ünnepsége. A versenyre idén több mint 2000 pályamű érkezett.

20141214_115058_pusztaottlaka_karácsonyi díjkiosztó-24

A színpadra felsorakoztak Dél-Békés polgármesterei, valamint a két fővédnök, Simonka György és dr. Varga Sándor, hogy átadják a díjazott gyerekeknek megérdemelt jutalmukat. Összesen 24 különdíjat, 16 harmadik helyért járó díjat, 16 második és 16 első díjat osztottak ki a rendezők. A különdíjasok között teljes osztályokat is jutalmaztak, mint például a pusztaföldvári Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda 3. és 4. osztályát, akik kirándulást nyertek a Szegedi Vadasparkba. Az átadás végén a polgármesterek is meglepték a településükről pályázó gyerekeket egy-egy olyan csomaggal, amely minden lurkó örömére és hasznára lehet. Ahogyan ez szinte már hagyomány, senki sem távozott üres kézzel hiszen Simonka György ebben az évben is meglepett minden a versenyben résztvevő kisgyermeket egy-egy pólóval.

20141214_124600_pusztaottlaka_karácsonyi díjkiosztó-41

A díjátadást követően a Hunyadi János Közoktatási Intézmény Betlehemi műsora, a Duma Színház produkciója, a Boldog Otthon Alapítvány Mosoly bábcsoportjának előadása, valamint egy csanádapácai, rendkívüli tehetséggel megáldott kislány, Rakonczai Kata Bíborka énekelőadása színesítette a programot.

20141214_104954_pusztaottlaka_karácsonyi díjkiosztó-9

A gyerekeket egész nap Mikulás, élő Betlehem, körhinta, lovaglás és hintózás várta. A szervezők a vendéglátásról is gondoskodtak, hiszen virslivel, forró teával és mogyorókrémes kaláccsal kedveskedtek a kilátogatóknak.

A Mezőkovácsházi Hagyományőrző Egyesület jóvoltából pedig igazi házi kürtőskalácsot majszolhatott minden apróság.

20141214_101003_pusztaottlaka_karácsonyi díjkiosztó 20141214_103452_pusztaottlaka_karácsonyi díjkiosztó

Kiss Réka

Hagyjon üzenetet

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>