2019. december 7. szombat
Likefestoon / Aktuális / Nyitott szertárkapukkal várták a kicsiket

Nyitott szertárkapukkal várták a kicsiket

Gyerekzsivaj töltötte meg a Békés megyei laktanyákat május 31-én. A „nyitott szertárkapuk” programnak köszönhetően rengeteg család kereste fel a tűzoltókat. Békés megyében az érdeklődők nem csak szolgálati helyükön, hanem a települések gyermeknapi programjain is találkozhattak a hétköznapok hőseivel.

Május utolsó napja a vidámság jegyében telt, hét ágra sütött a nap, a színes programok megyeszerte kicsalogatták a családokat. A szülők többsége azt mondta, a legszebb gyereknapi ajándék az élmény, a közösen töltött idő minden játéknál, csecsebecsénél többet ad.

A gyerekek Békéscsabán, Gyulán, Mezőkovácsházán, Orosházán, Szarvason, Szeghalmon, Mezőberényben, Békésen, Gyomaendrődön, Tótkomlóson, Battonyán, 1Csorváson és Sarkadon is kipróbálhatták, milyen érzés fecskendőn ülni, megnézhették a különféle szakfelszereléseket, ellátogattak a múzeumokba, csapat-emlékhelyekre is. Be lehetett ülni a vezetőfülkébe, vagy a magasból mentő kosarába. Orosházán ugrálóvár, motoros szimulátor és puttonyfecskendő is várta a gyerekeket.

Az idő repült, a laktanyákban a nap folyamán több próbariasztás is színesítette az önfeledt játékot. A megyeszékhely kulturális központjánál is rengetegen rohamozták meg a fecskendőt, a legkisebb kíváncsiskodó még cumival a szájában, apukája segítségével vette birtokba a járművet, a nagyobbacskák már egyedül másztak fel, s hamar kézbe vették az irányítást. A sok kacaj mellett olykor mérgelődés is hallatszott a sisak alól, a kormányt gyakran egyszerre két lurkó is megragadta. Visszatérő vendégek is jöttek, az egyik kisfiú büszként mutatta, hogy a tavalyi fehér pólóját már „tűzoltóság” feliratosra cserélte. Akkurátusan szemlélte a műszerfalat, a légzőkészüléket, a védőruhát. Úgy látszik, kívácsisága és őszinte, rácsodálkozó öröme mit sem változott.

Kiss Réka

Forrás és fotó: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósága

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.