7500 palackot tapostak laposra

márc 30, 15 7500 palackot tapostak laposra

Ötödik alkalommal rendezte meg a Végegyházi Barangoló Közhasznú Egyesület hulladékcsökkentő akcióját, melyen március 28-án délelőtt hat osztály versengett az elsőségért a Barangoló Közösségi Házban.

Az egyesület 2010-ben indította útjára az Örökzöld környezetvédelmi oktatóprogramját, melybe óvodások és iskolások is aktívan bekapcsolódtak. Zöld Manó és Barangoló Benő invitálta őket újabb és újabb érdekes játékra, melynek során játszva tanulhatták meg a környezetvédelmi praktikákat, válhattak környezettudatosabbá.

A feladatok között a legnépszerűbb a PET palackok taposása áll, melynek során osztályok versenyeznek, hogy ki gyűjt több műanyag palackot és ki toborozza a legtöbb segítőt. Az egyesület minden tavasszal megrendezi a versenyt melyben évről-évre nagyobb kedvvel és teljesítménnyel vesznek részt a gyerekek.ta31

Idén, az immár öt éves Zöld Manó hívta játékos versengésre a gyerekeket és segítőiket. A programban hat lelkes osztály vett részt.

Kilenc órára már nagy kupacok álltak az udvaron, majd jöhetett a számolás. A zsákokból kikerült palackokat ezt követően összegyűjtötték majd jöhetett a laposra taposás.

- Ez mindig nagy élmény mindenki számára. A palackok puffogó hangja keveredik a gyerekek sikongatásával, ahogyan élvezettel ugrálnak a puha palackokon. Közben persze a sok-sok palack egyre laposabbá válik. Alapos kézmosás után bementünk a közösségi házba, ahol az asztaloknál finom kakaó és kalács várta a megfáradt környezetvédőket, akik rögtön neki is láttak falatozni. Persze közben kíváncsiak voltak az eredményre is – részletezte Horváth Judit az egyesület elnöke.ta45

Az V. Tapossa-Laposra Napon összesen 7.516 palackot gyűjtöttek a versengő osztályok, akik között az első helyezést a negyedik osztály érte el. Ők összesen 3.753 palackot gyűjtöttek, és 19 segítőt hoztak magukkal, így abszolút győztesei voltak ennek a napnak. A fődíjuk ebben az évben egy 12.000 Ft-os pizza-lakoma lett, melyet elmondásuk szerint áprilisban közösen fogyasztanak el, egy biciklitúrával egybekötve. Természetesen senki sem távozott üres kézzel, hiszen az egyesület egy-egy focilabdával ajándékozta meg őket.

Kiss Réka

Fotó: Végegyházi barangoló KHE

Hagyjon üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>