Életet mentettek Végegyházán

feb 01, 16 Életet mentettek Végegyházán

Szénmonoxid mérgezést szenvedett egy család Végegyházán. A házhoz először a rendőrök érkeztek.

Végegyházáról január 30-án 18 óra körüli időben kórházba szállítottak a mentők egy nőt, aki otthonában rosszul lett. Az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy az asszony szén-monoxid-mérgezést szenvedett. A kórház egyik munkatársa erről értesítette a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját.

A házban a nővel együtt lakik a fia és annak családja, ezért a rendőrök a kórház jelzését követően azonnal a Kossuth utcai épülethez mentek. Közben a Tevékenység-irányítási Központ értesítette a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltókat és katasztrófavédelem műveleti szolgálatát. A házhoz elsőként érkező rendőrök kopogtattak az ajtón, szólították az ott lakókat, de senki nem válaszolt. Miután bementek az épületbe, a bejárathoz közeli folyosón találták meg a kórházba vitt nő fiát, aki láthatóan rosszul volt. Kikísérték az udvarra, az eközben érkező tűzoltók pedig kivitték az épületből a férfi élettársát és másfél éves gyermekét is. A családot a mentők kórházba vitték. A tűzoltók, mielőtt kiszellőztették az épületet, magas szén-monoxid-koncentrációt mértek a házban. A szabálytalanul bekötött gázkazánt a gázszolgáltató munkatársai kapcsolták ki. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a történtek miatt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt nyomozást rendelt el – adta hírül a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hagyjon üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>