Magyar Kupa: háromból kettő

szept 24, 15 Magyar Kupa: háromból kettő

Szerdán rendezték a labdarúgó Magyar Kupa főtáblájának első mérkőzését. Megyénket három együttes képviselte felemás eredménnyel.

Vép VSE – Mezőhegyesi SE 0 – 2
Gólszerzők: Nagy Sz. (65.), Ács (85.)

A lehető legtávolabbi ellenfelet kapta a sorsoláson a Mezőhegyesi FC. A Békés megyei együttes több mint 400 kilométert utazott a kupamérkőzésre a Vas megyében futballozó Vép VSE otthonába. Mindkét csapat saját megyéjének legmagasabb osztályában szerepel, így a Mezőhegyes bizakodva készülhetett az összecsapásra.

A mérkőzés a békésiek szája íze szerint alakult. A második félidő derekán megszerezték a vezetést Nagy Szabolcs révén. A mérkőzés hajrájában Ács Levente találatával végleg pontot tettek a találkozó végére. Magabiztos győzelemmel jutott tovább a Mezőhegyes.

Várfürdő-Gyulai Termál FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1 – 2
Gólszerzők: Styecz (23.), ill. Kovács B. (60.), Oláh L. (93.)

Az NB III-ban szereplő Várfürdő-Gyulai Termál FC jól tartotta magát az egy osztállyal feljebb játszó Szeged 2011-Grosics Akadémia ellen. A gyulaiak szereztek vezetést a mérkőzés 23. percében Styecz góljával. Az előnyt tartották egészen a második félidő elejéig, amikor egy szöglet utáni lecsorgó labdát Kovács Balázs lőtte a hazaiak hálójába. A rendes játékidő döntetlennel zárult. A hosszabbításban ismételten szögletből volt eredményes a Szeged. A 93. percben Oláh Lóránd csúsztatott a kapuba, a csongrádiak örülhettek a továbbjutásnak.

Mezőkövesd-Zsóry FC – Békéscsaba 1912 Előre 0 – 2
Gólszerzők: Kertész (95.), Birtalan (99.)

Szintén nem született döntés a rendes játékidőben Mezőkövesden. Az NB I-ben futballozó viharsarkiak nem tudták gólokban kifejezni az osztálykülönbséget a másodosztályban szereplő borsodiak ellen. A hosszabbításban viszont kétszer is eredményesek voltak Kertész és Birtalan találataival. Győzött az Előre.

Továbbjutottak még: Andráshida, Nagyecsed, Diósgyőr, Zalaegerszeg, Sopron, Honvéd, Kisvárda, Újpest, Soroksár, Dorog, Géderlak, Paks, III. kerületi TUE, Inter CDF, Balmazújváros, Nyíregyháza, Haladás, Ajka, Velence, Dunaharaszti, Csákvár, Tiszaújváros, Somos. Valamint a következő körben csatlakozik még a Videoton FC, Ferencváros, MTK Budapest és a DVSC-Teva együttese is.

B.T.

Hagyjon üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>