Német nemzetiségi batyusbál volt Orosházán

jan 20, 15 Német nemzetiségi batyusbál volt Orosházán

Igazi nemzetiségi hangulat uralkodott Orosházán a Német Nemzetiségi Önkormányzat (NNÖ) 15. alkalommal megrendezett batyusbálján.  Az estet élő zenével és nemzetiségi táncokkal fűszerezték.

Az évforduló apropóján a kezdetekre is visszaemlékeztek.  A magyarországi német nemzetiségi hagyományok ápolása, azok megőrzése mindig is fontos volt Orosházán.  Az NNÖ szerette volna, ha ezeket hosszú ideig megőrizhetik, így jött a batyusbál ötlete. Először 2001-ben rendezték meg az estet a Mezgé ebédlőjében, de hamar kinőtték a helyiséget, így már évek óta a Táncsics csarnokban tartják a bált.

140119_svab_batyus_balA hagyományokhoz híven a megnyitón köszöntötték a legfiatalabb vendéget. Az est jó hangulatáról a Karavanka együttes, valamint a Soroksári Német Nemzetiségi Táncegyüttes gondoskodott, fellépett továbbá az Orosházi Fúvószenekar is.  A bejárat mellett autentikus sváb ruhák sorakoztak, a vendégek zöme csak gyönyörködött a szebbnél-szebb ruhadarabokban, de akadtak olyanok is, akik fel is próbáltak egy-egy viseletet.

A több mint 400 vendégnek kikapcsolódást nyújtó bál hajnalig tartott.

Kiss Réka

Fotó: NNÖ

Hagyjon üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.