2019. december 7. szombat
Likefestoon / Aktuális / Gheorghe Falcă lett Az Év Polgármestere 2012-ben

Gheorghe Falcă lett Az Év Polgármestere 2012-ben

Gheorghe Falcă lett Az Év Polgármestere 2012-ben

Arad polgármestere a múlt hónapban kapta meg Az Év Polgármestere 2012 megtisztelő kitüntetést, amelyet minden esztendőben a Romániai Helyi Közigazgatási Szemle című folyóirat ítél oda a hagyományos díjkiosztó gálán.
Gheorghe Falcă polgármester 13 évi közigazgatási tapasztalattal rendelkezik, amely időszak alatt volt az Arad Megyei Önkormányzat alelnöke, majd Arad polgármestere. „Ez idő alatt rengeteget dolgoztam, s ez meghozta gyümölcsét” – nyilatkozta a város első embere.
„Számomra rendkívül megtisztelő, hogy nekem ítélték a díjat, s úgy érzem, minden polgármester számára megtiszteltetés ennek a feladatnak a végzése. A polgármesterség egy különleges szakma, amelyet bármilyen szakterületről érkező ember betölthet, egyetlen feltétel, hogy szolgálja az általa képviselt közösséget. Biztos vagyok benne, hogy a helyi önkormányzatok sokkal jobb eredményeket érnek majd el, ha őket nem a román kormánynak nevezett motor, hanem 3000, maximálisan felpörgetett motor irányítja” – mondta Gheorghe Falcă, hozzátéve, hogy Az Év Polgármestere 2012 kitüntetés minden aradi érdeme, „akik értik a város fejlődési szakaszait”.
„Azért is öröm számomra ez az elismerés, mert egy másik, szintén az aradi önkormányzatnak adott díj után érkezett. Ez pedig a legértékesebb uniós projektek elnyeréséért kapott kiválósági díj, amelyet Arad Polgármesteri Hivatala azért kapott, mert kilenc kiemelkedően fontos uniós pályázat keretében 70 millió euró forráshoz jutott a város lakossága. „Ajánlom az általam kapott elismerést mindazoknak az aradi lakósoknak, akik megértették, hogy egy város csak szakaszosan fejlődhet és elfogadták a munkálatok kivitelezésével járó, elkerülhetetlen kényelmetlenségeket. Az eredmények azonban magukért beszélnek, bárhol járunk a városban beléjük ütközünk, s a megértést még egyszer megköszönöm az aradiaknak, akiknek képletesen átnyújtom ezt a díjat.
A polgármester azt is elmondta, hogy a kilenc kiemelkedően fontos beruházásért kapott elismerést azért is adhatták Aradnak, mert a város anyagi helyzete stabil, az egy főre jutó ipari termelés pedig az elmúlt három esztendőben kiemelkedően magas volt.
Az említett díjkiosztó gála és közigazgatási fórum jelszava a következő volt: a helyi önkormányzatok a politikai hozzáértéstől a menedzseri képességekig, s a szervezők ezt szeretnék elfogadtatni minden helyi önkormányzattal.
falca
Foto: falca.jpg
A 70 millió euró összértékű, legfontosabb aradi pályázatok

A városi közlekedés megújítása Aradon
A csatornázás nélküli aradi városnegyedek megújítása, beleértve az utak korszerűsítését is
Arad történelmi belvárosának rekonstrukciója
A Liget és a tó pihenőövezet felújítása
A villamos vonalak-útkereszteződések korszerűsítése Aradon
A Moise Nicoară Főgimnázium épületének rekonstrukciója
A mosóczi (Grădişte) híd felújítása
A mikelakai híd felújítása

Szerzőnk: likefestoon

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.