2020. április 4. szombat
Likefestoon / Aktuális / Zöldség-, gyümölcsszárító üzemet avattak Kaszaperen

Zöldség-, gyümölcsszárító üzemet avattak Kaszaperen

A település a beruházás megvalósításához több mint 103 millió 623 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert. 

A Belügyminisztérium támogatásával megvalósított magas hozzáadott értékű Startmunka Mintaprogram keretében elkészült zöldség-, gyümölcsszárító üzemet, valamint fűszerpaprika malmot adtak át szerdán, Kaszaperen. A rendezvényen jelen volt Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője, dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, valamint dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár.

– Az önkormányzat 2017-ben több mint 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a zöldség-, gyümölcsszárító üzem építésére, gépek beszerzésére. Mondanom se kell, hogy egy 2 ezer lelkes település életében ez mekkora jelentőséggel bír – hangsúlyozta köszöntőjében, és egyúttal köszönte meg a Belügyminisztérium támogatását Kun László Kaszaper polgármestere.

– Ez a beruházás növeli a település infrastrukturális értékét, emeli a mezőgazdasági termékek feldolgozottságát, ugyanakkor mértéket, célt és egyúttal irányt kell mutasson a térség számára is – emelte ki köszöntő beszédében dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

Dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár beszédében kifejtette, hogy a kormány továbbra is elkötelezett az új típusú közfoglalkoztatási programokban elért eredmények fenntartása, a rászoruló hátrányos helyzetű, a nyílt munkaerő-piacon elhelyezkedni nem képes álláskeresők értékteremtő foglalkoztatása iránt. De ugyanakkor azt is nyomatékosította: a közfoglalkoztatás csak átmeneti foglalkoztatási forma, és a két évvel ezelőtti havi átlag 223 ezer 470 közfoglalkoztatottal szemben idén márciusban már csak 138 ezer 700 közfoglalkoztatottat tartottak nyilván – írja beszámolójában a Békés Megyei Kormányhivatal.

Dél-Békés országgyűlési képviselője hírportálunknak elmondta, térségünkben rengeteg mezőgazdasági terméket állítanak elő, amit feldolgozás nélkül alapanyagként nyomott áron lehet csak értékesíteni.

– Ha az szükséges, a termelők magasabb hozzáadott érték és jövedelem juttatásához, akkor mindent megteszünk annak érdekében, hogy épüljön malom, húsfeldolgozó és minden olyan üzem, amely a bérek emelkedését eredményezi – tette hozzá Simonka György.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.