2019. november 20. szerda
Likefestoon / Aktuális / Vers- és prózamondó verseny Justh Zsigmond emlékére

Vers- és prózamondó verseny Justh Zsigmond emlékére

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is meghirdeti szavalóversenyét az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár. A vetélkedővel a könyvtár névadója előtt tisztelegnek, születésének 155. évfordulóján.

2018 február 16-án lesz 155 éve, hogy az Orosházához közeli Pusztaszentornyán megszületett Justh Zsigmond. Az elmúlt évek hagyományát folytatva könyvtárunk – író, irodalomszervező névadója előtt tisztelegve, születésének évfordulója alkalmából, – 2018-ban is megrendezi a Justh Zsigmond vers- és prózamondó versenyt. – írja a szervező a felhívásban.

A korábbi években Békés és Csongrád megye középiskoláiból sok diák vett részt a megmérettetésen, ahol a zsűri minden versenyzőtől színvonalas előadású verseket, és prózai műveket hallhatott.

Idén február 16-án, pénteken rendezik meg az eseményt, melynek helyszíne ez alkalommal is a Justh Zsigmond Városi Könyvtár lesz. A versenyre a szavalók két korcsoportban jelentkezhetnek, 9-10. és a 11-14. évfolyamos kategóriában. Egy iskolából kategóriánként két-három diák nevezését várják a szervezők. Minden tanulónak két művel, kötelezően egy világirodalmi és egy magyar irodalmi alkotással kell nevezni február ötödikéig.

A versenyről bővebb információ ide kattintva érhető el.

Fotó: Justh Zsigmond Városi Könyvtár

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.