2020. április 9. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Tűzgyújtási tilalom Békés megyében

Tűzgyújtási tilalom Békés megyében

A Békés megyében található erdőkre és fásításokra, valamint az ezek határaitól számított kétszáz méteren belüli területekre jelenleg általános tűzgyújtási tilalom van érvényben.

Tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint a közút és vasút menti fásításokban, továbbá a parlag- és gazégetés is. Az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, a közúton és vasúton utazók fokozottan figyeljenek arra, hogy égő cigarettacsikket és dohányneműt ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el.

A tűzvédelmi korlátozások megszegése bírsággal sújtható, amely – az okozott károk megtérítésén felül – az előidézett káresettől függően 20 ezer forinttól 3 millió forintig is terjedhet.

Nemrégiben új, az eddiginél rugalmasabb tűzgyújtási tilalmi rendszer lépett életbe, a módosított struktúrának köszönhetően gyorsabbá vált a tilalom elrendelése és visszavonása, ezáltal a rendszer hatékonyabban reagál az időjárási körülmények változásaira.

A tűzgyújtási tilalommal érintett területet az új rendszerben naponta jelölik ki a szakemberek, mérlegelve a várható időjárást, az erdőben keletkezett biomasszát és a megelőző időszak tűzeseteit.

A bevezetett tűzgyújtási tilalom idején kérjük figyelembe venni, hogy a tűzgyújtást szabályzó önkormányzati rendeletekben foglaltak módosulhatnak – figyelmeztet közleményében a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.