2020. április 2. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Tegyen egészségéért pénteken Medgyesegyházán

Tegyen egészségéért pénteken Medgyesegyházán

Térségünkbe is megérkezik azon szűrőbuszok egyike, melyek novemberben indultak az állampolgárok egészségügyi helyzetének javítása érdekében. Érdemes lesz kihasználni az ingyenes lehetőséget, hiszen fontos a megelőzés.

A magyar állampolgárok népegészségügyi helyzetének javítását és a rosszindulatú daganatos megbetegedések számának visszaszorítása érdekében „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat!“ című program indult tavaly novemberben hazánkban.  Magyarország Kormánya a kezdeményezés keretében tíz általános népegészségügyi szűrőbuszt szerzett be, amelyek már megkezdték működésüket.

Holnap 11 órától például Medgyesegyházán lesz jelen a szűrőbusz, melyben a szakemberek ingyenesen egészségügyi tanácsokat osztanak meg a térségben élőkkel, akik részt vehetnek vércukor- és koleszterinszint mérésen, vérnyomásmérésen, valamint testtömeg index mérésen is. A busz a művelődési ház melletti parkolóban lesz majd elérhető, részletek az alábbi plakáton.

A szűrőbuszok üzemeltetésének alapvető célja és feladata, hogy az ország minden pontjára, a legkisebb településekre is eljuttassák azon szűrővizsgálatokat, amelyek a daganatos megbetegedések közül a magyar lakosság körében leggyakrabban előfordulók felismerését elősegíti.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.