2020. január 24. péntek
Likefestoon / Aktuális / Spartacus: aranyat hozott Szerbiából Surányi Martin

Spartacus: aranyat hozott Szerbiából Surányi Martin

Ismét mozgalmas hétvégét tudhatnak maguk mögött az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) versenyzői. Két versenyen is szépen helytálltak, bár a soltvadkerti versenyen nem sikerült dobogóra állni, a 2018-as Vajdaság Bajnokságon aranyérem született.

Nem talált legyőzőre Surányi Martin a Szerbiában rendezett 2018-as Vajdaság Bajnokságon. Martin magabiztos birkózással minden ellenfelét technikai tussal győzte le, így végül a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

Martin elmondása szerint a vajdasági bajnokság Magyarországon egy területi válogatónak felelne meg, aki ezen nem vesz részt, biztos nem indulhat az országos bajnokságon sem.

– Nagyon örülök a győzelemnek, különösen, hogy először indultam nagyobb súlycsoportban, a 82+2 kilósok mezőnyében, de szerencsére pontot sem csináltak rajtam – nyilatkozta a fiatal birkózó az oroscafe-nak.

A soltvadkerti Filus Sándor Emlékversenyen Erőss Richárd és Laczkó Petra képviselte az orosházi egyesületet. A diák I-esek országos bajnokságára az április eleji hat területi bajnokságról lehetett kivívni a részvételi jogot. A selejtezők ellenére komoly létszámú, 221 fiatal birkózót felvonultató versenyen végül nem sikerült eljutni a helyosztókig.

Fotó: egyesület

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.