2018. december 16. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / ONKC: Véradás az utolsó hazai bajnoki előtt

ONKC: Véradás az utolsó hazai bajnoki előtt

Az Orosházi női kézilabdázók december 2-án játszák az őszi idényben az utolsó haza bajnoki mérkőzésüket.  A mérkőzés előtt véradást és játékgyűjtést szerveznek a Magyar Vöröskereszt Orosházi Területi Szervezetével közösen – aki vért ad, vagy játékot hoz, ingyen tekintheti meg a mérkőzést.

A Magyar Vöröskereszt helyi szervezetével régóta jó kapcsolatot ápol a klub. Erre bizonyíték egész éves akcióuk, melyben a véradás után ingyen belépőt kapnak az önkéntesek.

A december 2-i utolsó hazai bajnoki mérkőzésük előtt, 14 és 17 óra között szurkolóink nem csak a csapatot, hanem embertársaikat is támogathatják, hiszen a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetével közösen, véradást tartanak az Eötvös iskolában. Emellett az elmúlt évhez hasonlóan, aki ezen a napon – a karácsonyra készülve – használható játékot, mesekönyvet, vagy tartós élelmiszert visz magával, illetve vért ad, az egyesület felajánlása szerint ingyen tekintheti meg a találkozót. Az adományozott játékokat, élelmiszereket a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete osztja szét a rászorulók között.

– Orosházán jó a véradó kedv a fiatalok körében is, ennek ellenére az utánpótlásra mindig szükség van – hangsúlyozta Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei szervezetének igazgatója. Hozzátette, hogy ennek érdekében mindig új területeket és lehetőségeket igyekeznek megragadni. – A város a megyében egyedülálló sportélettel rendelkezik. Régi tervünk a helyi sporttársadalmat összehozni és felkérni arra, mutassanak példát, segítsék a véradást – fogalmazott az igazgató a klub honlapján. 

Az Orosházi Női Kézilabda Club a városban a sportegyesületek közül az elsőként támogatta a Magyar Vöröskeresztet, ezzel is példát mutatva.

– Mindig is fontos volt számunkra, hogy azt a támogatást, amit a szurkolóinktól hétről hétre kapunk, valahogyan visszaadjuk. Ezért a jövőben is részt fogunk venni minden jótékony kezdeményezésben – emelte ki a klub elnöke, Dancsó Attila.

Vért adni természetesen nem csak december 2-án lehet, erre a linkre kattintva elérhetőek az orosházi véradások időpontjai. Az önkéntességért cserébe apró ajándékok is járnak. Édességek, ingyen belépők Gyopárosfürdőre és a bajnoki mérkőzéseinkre, de a legfontosabb, hogy vérünkkel három ember életét is megmenthetjük.

Forrás: onkc.hu

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.