2020. január 25. szombat
Likefestoon / Aktuális / Nem vettek, hanem vittek

Nem vettek, hanem vittek

Telephelyvásárlás ürügyén csaptak be, loptak meg egy férfit Mezőhegyesen. A bűncselekményt a gyanú szerint egy öttagú Fejér megyei társaság tagjai követték el.

Szerszámokat, kisgépeket, alkatrészeket loptak el egy fémipari telephelyről 2017. május 22-én, Mezőhegyesen. Ezen a napon öt Fejér megyei férfi járt ott, egyikük a tulajdonossal arról egyeztetett, hogy megvásárolná az ingatlant és a vállalkozás eszközeit. Szóban megállapodtak abban, hogy az adás-vételt később bonyolítják le, de egy targoncát és tíz hegesztőtrafót azonnal elvinnének. Ezekért, tekintettel arra, hogy később úgyis az egész ingatlan az ott lévő dolgokkal együtt gazdát cserél, a piaci árnál jóval alacsonyabb árat határoztak meg. A targoncát és a hegesztőt elkezdték felpakolni arra a tehergépkocsira, amellyel a Fejér megyei férfiak érkeztek. Közben ketten szóval tartották a telephely tulajdonosát, így nem tudta figyelni, mit visznek el tőle. Később derült ki, hogy sokkal több mindent felpakoltak a teherautóra és elvittek, mint amiben megegyeztek. – tudtuk meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének tájékoztatójából.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az öt mezőfalvi férfit lopás bűntett elkövetésével gyanúsítja. A telephelyre vételi ajánlatot tett férfi ellen csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is büntetőeljárás indult. A nyomozást a rendőrség 2018. március 9-én lezárta és az eljárás iratait a gyanúsítottak ellen vádemelési javaslattal továbbítja a Battonyai Járási Ügyészségre.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.