2018. február 25. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Megválasztották a NAK Békés megyei tisztségviselőit

Megválasztották a NAK Békés megyei tisztségviselőit

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés megyei küldöttgyűlése november 23-án megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket, köztük a NAK megyei elnökét, Dr. Kulcsár Lászlót.

A november 3-i kamarai választások eredménye alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és 17 támogató szervezetének küldöttjelölt-listáján szereplő személyek alkotják a 90 fős megyei küldöttgyűlést. A Békés megyei küldöttgyűlés 2017. november 23-án megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei elnököt és alelnököket, az Etikai Bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 országos küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét.

A NAK Békés megyei elnökének Dr. Kulcsár Lászlót választották, az ő munkáját 7 alelnök: Roszik Attila György mezőgazdaságért, Erdélyi István (Gallicoop Zrt.) élelmiszeriparért, Bozó József (Újkígyósi Mezőgazdasági és Szolgáltató Gazda Szövetkezet) vidékfejlesztésért, Kozsuch Kornél (Kondorosi Szárító és Kereskedelmi Kft.) általános agrárgazdasági ügyekért, illetve Kelemen Mihály (Csorvási Gazdák Zrt.), Oravecz Tamás és Závoda Ferenc a helyi földbizottsági ügyekért felelős alelnökök segítik.

A megyei küldöttek maguk közül Kelemen Mihályt, Horváth József Ferencet, Oravecz Tamást, Uhlár János Pált, Viczián Jánost, Wagner Mártont, Závoda Ferencet, Zsilák-Urbán Andrást, Bozó Józsefet, Kozsuch Kornélt, Roszik Attila Györgyöt, Szántosi Attilát, Erdélyi Istvánt, Kopcsek László Vincét, és Lipták Lászlót (Haladás-Plus Kft.) választották országos küldöttnek.

A megyei Etikai Bizottság tagja lett Papp István László (elnök), Benkő Lajos Bálint (Atalante Kft.), Nemesnyik István (Hunapfel Kft.) és Haász Ferenc.

A NAK országos küldöttgyűlése 2017 májusában határozott arról, hogy a hatékonyabb működés érdekében a tisztújítás alkalmával átalakul a kamarai szakmai osztályok rendszere. Országosan és megyei szinten az összevonások és racionalizálások révén az eddigi 15 helyett 9 osztály megalakítására van lehetőség, ebből a megyében 9 osztály jön létre.

A Szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt Dénes József Béla, a Kertészeti és beszállító ipari osztályt Dorcsinecz Balázs Ákos, az Állattenyésztési és beszállító ipari osztályt Pap István Tibor (Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.), az Élelmiszer-feldolgozási osztályt Benkő Lajos Bálint (Atalante Kft.) az Élelmiszer-kereskedelmi osztályt Lipták László (Haladás-Plus Kft.), a Kistermelői és helyi kezdeményezések osztályt Dominkó Sándor, az Erdő-, vad-, és halgazdálkodási osztályt Kaszai Károly, az Együttműködés, fiatal gazda és innovációs osztályt Süli Ernő Pál, a Környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztályt Adamcsik László (Csabai Raktárszövetkezet) vezeti a megyében. A megválasztott megyei tisztségviselők megbízatása 5 évre szól.

A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz. Erre december 20-án kerül sor Budapesten, a Parlament Felsőházi termében – olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Szerzőnk: Kiss Anna

Nézze meg ezt is!

A Nyíradonyt fogadja az ONKC

A tavasszal jól rajtoló Nyíradony látogat Orosházára szombat este. Hazai pályán nem lehet más célja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.