2019. december 13. péntek
Likefestoon / Aktuális / Megújult a Humán Szolgáltató és Gondozási Központ

Megújult a Humán Szolgáltató és Gondozási Központ

Április 30-án befejeződött a „Kaszaperi Humán Szolgáltató és Gondozási Központ épületének fejlesztése” című, TOP-4.2.1-15-BS1-2016-00036 azonosító számú projekt.

A projekt helyszíne az intézmény székhelye: 5948 Kaszaper, Árpád u. 19. A székhelyen az alábbi ellátások érhetőek el: család-és gyermekjóléti szolgálat, házi segítségnyújtás, szociális étkeztetés és szenvedélybetegek közösségi ellátása, mely kistérségi társulás formában ellátott, Battonya település központtal.

Az épület 35-40 éve épült, földszintes kialakítású. Az akadálymentes közlekedés biztosítása miatt a meglévő nyílászárók szélesítése több helyen szükségessé vált. Az akadálymentes WC felszereltsége fejlesztésre szorult. Az épület hagyományos szerkezetű, a falai, födémje hőszigetelés nélküliek, a külső falak felázottak, nyílászárói elavultak voltak.

Az épület felújítása során külső utólagos hőszigetelést, födém hőszigetelést, nyílászáró cserét, akadálymentesítést, akadálymentes WC felújítását, belső burkolat felújítást, fal vízszigetelést, külső fa felületek festését valósították meg. Az épület kívülről sárga színezést és barna lábazati műgyanta alapú vakolást kapott. A fűtés korszerűsítésére új, automata szabályozású kazánt építettek be. Akadálymentes tusoló és wc, valamint rámpa került még kialakításra. A fejlesztés során megtörtént a teljes akadálymentesítés is.

A megújult épületben családbarát funkcióként játszósarkot alakítottak ki, valamint az épület előtt meglévő parkolóban mozgáskorlátozottak részére parkolót is biztosítanak – olvasható Kaszaper Község Önkormányzatának szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.