2019. január 19. szombat
Likefestoon / Aktuális / Kunágota is pályázik közfoglalkoztatásra

Kunágota is pályázik közfoglalkoztatásra

Sikeres évet zártak, eredményes munkát végeztek 2017-ben a foglalkoztatottak. A tervek már körvonalazódnak 2018-ra a dél-békési községben, idén is folytatni kívánják a Startmunka programokat, ezúttal 175 fővel, 4 programelemmel.

A kérelmeket már benyújtotta Kunágota Község Önkormányzata a Belügyminisztérium felé, azok elbírálása jelenleg is tart. Ha sikerrel járnak, 2018. március 1. és 2019, február 28. között négy programot is megvalósíthatnak a Startmunka keretében.

– A 2018. évi járási közfoglalkoztatási programok alapvető célja az elmúlt években kialakított kapacitások fenntartása és működtetése. A tervezési folyamat során előzetes programtervet kell készítenünk, melyből a miniszteri döntést követően készíthető el a végleges kérelem – részletezte Süli Ernő polgármester.

Megtudtuk, a Helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatásban 34, a Mezőgazdasági programelemen belül 77, a Belterületi közutak karbantartása programelemben 49, a Mezőgazdasági földutak karbantartása programba pedig 15 főt kívánnak bevonni.

– Összességében ez 175 lakos közfoglalkoztatását jelenti. Az említett adatok azonban nincsenek kőbe vésve, ezek a tervek – teszi hozzá a településvezető.

Munka bőven van még a településen, például az elmúlt évben elkezdett építkezések befejezése, melynek köszönhetően például a szintén közfoglalkoztatás keretében beszerzett gépek fedett szín alá kerülhettek. Az épületet a nyár folyamán kezdték el építeni a kunágotai közfoglalkoztatottak annak érdekében, hogy a szín alatt megóvják a gépeket az időtől és minden olyan tényezőtől, mely rontana az állapotukon. A gépek ugyan már tető alatt állnak, viszont az építmény hátsó oldalát még deszkával kell fedni, többek közt ezt is a közfoglalkoztatás keretében dolgozó asztalosok segítségével kívánják elvégezni.

Fotó forrása: Kunágota Község Önkormányzata

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.