2020. április 2. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Kölcsey Ferenc versmondó és népdaléneklési verseny

Kölcsey Ferenc versmondó és népdaléneklési verseny

Január 15-ig van lehetőség jelentkezni a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium által meghirdetett a Kölcsey Ferenc versmondó és népdaléneklési versenyre és a hozzá kapcsolódó fotó- és képzőművészeti pályázatra.

Kölcsey Ferenc a Himnusz kéziratát 1823. január 22-én tisztázta le Csekén, 1989 óta ezen a napon ünnepeljük a magyar kultúra napját. Az országban és határainkon túl is számos rendezvényen tisztelegnek szellemi örökségünk, nemzeti hagyományaink előtt. A Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium is be kívánt állni az emlékezők sorába, ezért is hívta életre 16 évvel ezelőtt a Kölcsey Ferenc versmondó- és népdaléneklési versenyt, valamint egy rajz- és fotópályázatot. Ahogy, azóta minden évben, így idén is meghirdeti az orosházi és környékbeli diákok, az ország evangélikus iskoláiban tanulók, valamint a határon túli testvériskola növendékei részére.

A versenyt a tavalyi évben is nagy érdeklődés követte, 19 intézményből 65 versenyző jelentkezett, (35 szavaló, 30 énekes), továbbá 31 rajz és 63 fotó érkezett az iskola felhívására.

A korábbi évekhez hasonlóan, a versenynek idén is három részterülete van, a jelentkezők nevezhetnek fotó és képzőművészeti pályázatra, népdaléneklési- és szavalóversenyre.

A versmondó és népdaléneklési verseny és fotó- és képzőművészeti pályázat kiírása és a jelentkezési lapok ide kattintva elérhetők.

A versenyre január 19-én, pénteken 10 órai kezdettel kerül sor.

A jelentkezéseket mindhárom versenyre január 15-ig várják.

Fotó forrása: Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium honlapja

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.