2020. április 9. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Élményközpontúvá teszik a Pusztaottlakai vadasparkot
Sokan barátkoztak a vadaspark állataival is.

Élményközpontúvá teszik a Pusztaottlakai vadasparkot

Magaslesből is megtekinthetik a látogatók a Pusztaottlakai vadasparkot és annak állatvilágát a 2017. június 1. és 2019. november 1. között megvalósuló projekt eredményeként. A beruházás 599 millió forint uniós támogatás segítségével valósul meg.

A TOP-1.2.1-15-BS1-2016-00016 „Magaslesen – A Pusztaottlakai vadaspark élményközpontú fejlesztése” című projekt célja, hogy a vadaspark időjárástól és évszaktól függetlenül látogatható legyen. A vadaspark kínálati elemeinek kiépítésekor kiemelt figyelmet fordít a projektgazda Pusztaottlaka Község Önkormányzata arra, hogy ne csupán az állatok nyújtsanak élményt a családoknak, hanem egyéb programok is szerepeljenek a kínálatban.

A beruházás legfőbb fejlesztési eleme egy olyan magaslati folyosó kialakítása a vadaspark területén, mely által a vendégek a megszokottól eltérő perspektívából, mintegy vadlesből szemlélhetik meg az állatokat. A folyosón végig interaktív táblákkal ellátott tanösvény jellegű információs panelek kerülnek elhelyezésre, így a megtekintett állatokról részletes információt kapnak a látogatók. A folyosó eleje és végén két torony épül, melyeket a mozgáskorlátozottak számára is járhatóvá tesznek.

Továbbá a fejlesztés keretében létrejön egy evolúciós ösvény is, ahol a különböző fajok törzsfejlődésének bemutatása történik majd meg az őskortól a mezozoikumon keresztül a harmad és negyedidőszak kihalt élőlényeinek bemutatásával, szintúgy tájékoztató táblák és egyéb interaktív eszközök, makettek segítségével.

Az 599 millió forint uniós támogatás segítségével létrejövő projekt kitűzött célja, a térségben minél nagyobb mértékben növelni a turisztikai attrakciók és a vendégéjszakák számát egyaránt – olvasható az önkormányzat szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Fotó: archív fotó

Szerzőnk: likefestoon

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.