2018. december 19. szerda
Likefestoon / Aktuális / Az USA-t is meghódították a battonyai bothúzók

Az USA-t is meghódították a battonyai bothúzók

Két versenyző képviselte, térségünket, megyénket és hazánkat is az óriási presztízzsel bíró Arnold Classic-on. Mindketten a dobogón végeztek, miután több neves sportoló ellen nyertek mérkőzéseket. És még mi több, a battonyai bothúzókat egy fotón láthatjuk a méltán híres Arnold Schwarzeneggerrel.

Ahogyan arról már írtunk, komoly kihívás várt a Deli Team két tagjára a hétvégén, Varga Fanni Rebeka és Deli Tamás Amerikába utaztak az Arnold Classic versenyre, ahová nagy reményekkel indultak el a dél-békési sportolók, nem csoda, hisz ez az egyik leghíresebb és legnagyobb sporteseménye az erősportnak.

– Előzetesen már láttuk, Fanni dobogós lehet és én is harcolhatok a bronzért. Pénteken reggel már indultak is a küzdelmek, a bemelegítésnél már éreztem, Fannit abszolút nem terhelte meg az időeltolódás és nagyon jó formában van – részletezi a kezdeteket Tamás.

Fanni először egy viszonylag könnyű meccsel kezdett, ezt követte az igazi kihívás, a finnországi edzőtáborból hazatért igen erős amerikai lánnyal meccselt, akit sima 2:0-ra legyőzött. Ezután még volt két győztes meccse a dél-békési sportolónak, ebből az egyik lány nagyon jó “tartónak ” számított, de nagyon szépen kimozgatva győzte le Fanni, aki ezekkel az eredményekkel Arnold Classic győztes lett.

– Ez óriási elismerésnek számít világi szinten is! – emeli ki a tréner.

Párhuzamosan mentek a fiúk meccsei is. Tamás azonnal a későbbi győztes Kirgiz sráccal meccselt, 2:1-re legyőzte ellenfele, a sportoló azt mondja, ez sajnos papírforma volt.

– Innentől kezdve már csak a dobogós helyezés járt az eszemben, és az, hogy ehhez kell három győztes meccs. Aránylag simán legyőztem a német bajnokot, utána jött a finn rutinos róka, aki egy minimális kis csalást is be akart vetni, de nem sikerült megzavarni engem és 2:0-ra őt is legyőzve következett a bronzmeccs – ismerteti a mérkőzéseit Deli Tamás.

A bronzmeccses ellenfele amerikai volt, aki a már említett edzőtáborban volt és az egyik legjobb orosz edző készítette fel az Arnold Classic-ra, ennek ellenére 2:0-ra Tamás győzött, így a dobogó harmadik fokára állhatott a nívós eseményen.

– Nagyon jó érzés volt, hogy mindketten dobogós helyen végeztünk és lengett a magyar zászló. Gratulációk, elismerés, érmek, ajándékok, pénzdíj és Fanninak egy nagyon szép öv, ami a jutalmunk. Azt még nem tudom, hogy a több mint plusz 10 kg-ot, hogy visszük haza, de valahogy megoldjuk – teszi hozzá mosolyogva a büszke edző, versenyző.

És persze a sikerüket tovább fokozza, hogy a világ egyik legnagyobb hírességével, Tamás példaképével Arnold Schwarzeneggerrel is sikerült egy közös fotót készíteniük, mely szintén nem mindennapi a térségben élők életében.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.