2019. december 13. péntek
Likefestoon / Aktuális / Az olvasási szokások és a vitakészség javításáért

Az olvasási szokások és a vitakészség javításáért

Új kezdeményezést indított a Szövetség a Mezőkovácsházai Járás Ifjúságáért a mezőhegyesi Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskolában. A cél az olvasási szokások és a vitakészség javítása.

– A kollégiumban kétheti rendszerességgel megtartott Disputa – és Olvasóklub keretében a résztvevők változatos témákról vitázhatnak és sajátíthatják el a kulturált, egészséges vita etikettjét, szabályait. – nyilatkozta hírportálunknak Matuz Ádám, a SZÖMJI társelnöke és a klub vezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy az első alkalom februárban valósult meg.

Első alkalommal az ismerkedés és a klub alapjainak lefektetése mellett a kedvenc könyv, kedvenc film, kedvenc vers témáját járták körül a résztvevők. A második találkozóra március 12-én került sor.

– Ezen alkalommal öt olyan témában vitázhattunk, amelyekről hamarosan szakmai előadást tekinthetnek meg a részvevők a SZÖMJI szervezésében. Ezek a szexuális felvilágosítás-prevenció, kábítószerek veszélyei, internet veszélyei, egészségmegőrzés, újraélesztés és elsősegélynyújtás laikusoknak. – számolt be Matuz Ádám.

– Sokadik vitaklubomat, illetve olvasókörömet vezetem immáron. 2016. őszén indítottuk útjára a mezőkovácsházi gyermek – és ifjúsági önkormányzat vitaklubját, akkor a nyelvtanulást és hasonló, a fiatalok körében gyakran felmerülő problémákat vitattunk meg. 2017. márciusától pedig középiskolámban működtettük a betűfalók társaságát, nagy sikerrel és érdeklődéssel ­– tette hozzá.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.